Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje dus ook met uw huisdieren kan iets onverwachts gebeuren.
Hieronder staan een aantal veelvoorkomende ongelukjes die zich kunnen voordoen. Helaas niet allemaal, maar we proberen zoveel mogelijk te behandelen zodat u weet hoe te handelen in geval van een ongeluk.
 
Voorop staat altijd: waarschuw altijd een dierenarts, zeker als u twijfelt. Soms is het beter om niks te doen, want dan beschadigt u meer dan dat u voorkomt of redt.
  • Ook hierbij geldt wederom: beter voorkomen dan genezen!!
  • Zorg ervoor dat bijv. schoonmaakmiddelen hoog staan net als bij kinderen of achter slot en grendel.
  • Zorg ervoor dat er geen open vuur is en pas op bij een gasfornuis en andere warme voorwerpen, kachels etc.
    Verwijder scherpe voorwerpen.
  • Laat geen kleine dingen rondslingeren die opgegeten kunnen worden.
  • Let op goede verzorging van vacht, nagels, oogjes en oren.
Verbranding:
Heeft uw dier zich verbrand doof het vuur zo snel mogelijk als het dier vlam heeft gevat. Doe dit met een handdoek of deken en houdt de verbrande plek minstens 5 minuten onder de kraan of in een emmer met lauw water.
Ook als uw kat bijv. op een kookplaat heeft gestapt of als het dier heet water over zich heen heeft gekregen. Is het een ernstige verbranding dan in elk geval 15 minuten koelen in lauw water. U moet de verbrande plek goed koelen maar daar er zorg voor dat uw dier voor de rest warm blijft, anders onderkoelt een dier. Waarschuw meteen uw dierenarts en ga verder geen andere dingen doen.
 
Poot tussen de deur:
Meestal is het even pijnlijk, maar levert het geen ernstige verwondingen op. Blijft uw dier echt hinken of kreupelen ga dan naar de dierenarts. Mocht u twijfels hebben of er niet iets gebroken is, dan meteen natuurlijk uw dierenarts waarschuwen. Vooral bij jonge dieren alert zijn, daar de botjes nog zacht zijn en er dus meer kans op verwonding of beschadiging is.
 
Doorslikken van voorwerpen:
Als het voorwerp rond en glad is en niet te groot, komt het vaak via de natuurlijke weg wel binnen 2 dagen mee naar buiten via de ontlasting. Raadpleeg voor de zekerheid een dierenarts hierover. Soms kan het zijn dat de dierenarts een injectie geeft, zodat het dier het voorwerp weer uit braakt. Zout op de tong leggen wil hierbij ook helpen, ga echter zelf niet dokteren, zeker niet als u niet weet of het voorwerp glad of scherp is of misschien stekels heeft. Want als het niet klein of glad is zorgt opbraken voor nog meer beschadiging aan bijv. de slokdarm.
Dit geldt ook voor schoonmaakmiddelen, niet zomaar weer op laten braken, want vaak veroorzaakt dit nogmaals beschadiging aan de ingewanden daar het 2x via dezelfde weg gaat dan.
 
Bij scherpe voorwerpen of bij twijfel wat er ingeslikt is, NOOIT zelf doktoren, maar altijd meteen naar een dierenarts gaan.
Ook bij katten kan dit gebeuren, denk hierbij aan naalden omdat ze met wol spelen of zo.
 
Schoonmaakmiddelen:
Honden willen nog wel eens een slok ergens van nemen, een emmer met sop, misschien gemorst schoonmaakmiddel of chloor enz. Neem geen risico ga meteen naar een dierenarts. Ga de hond NIET laten braken, dit zorgt voor nog meer schade. Neem indien mogelijk de verpakking mee, van hetgeen de hond heeft opgelikt of opgedronken.
 
Scherp voorwerp in een poot(je):
Haal het voorwerp meteen eruit met een pincet en zorg ervoor dat de wond schoon blijft. Betadine of wondspray of ga 2 dagen het pootje baden in soda of biotex blauw. Dit zuivert goed. Zorg bij het baden nadien dat u het weer schoonspoelt. Blijft uw dier echter kreupelen of denkt u dat er toch een ontsteking ontstaan is, ga naar uw dierenarts toe. Het kan ook zijn dat er iets scherps dieper is doorgedrongen in het kussentje of tussen de teentjes, u ziet niks maar toch blijft het erg gevoelig voor uw dier. U kunt door de teentjes en kussentje te vergelijken en/of hier druk op uit te oefenen misschien dan herkennen waar het zit, lukt het in dit geval niet om te zien waar het zit of heeft u geen grip op het voorwerp, ga wederom niet zelf doktoren of zitten peuteren maar ga naar een dierenarts.
 
Verf in de vacht:
Pak een droge doek en probeer zoveel mogelijk te verwijderen door deppen en zachtjes per plukken het eraf te halen. Ga niet breeduit wrijven, dan maakt u het alleen maar erger. Wat blijft zitten kunt u beter verwijderen met scheren of knippen, soms wil groene zeep wel helpen. Ga NOOIT thinner of terpentine gebruiken, dit is vaak moeilijk weer goed te verwijderen en daar dieren vaak gaan slikken nadien, maakt u het erger. Tevens is deze bijtende vloeistof dus niet goed voor de vacht en de huid. Voorkom dat uw huisdier nadien gaat likken. Tegenwoordig zijn er veel wateroplosbare verfsoorten, dus kunt u de hond of kat goed gaan wassen met lauw water en evt. groene zeep.


webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228