Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

JAVA is een opvangcentrum in Lourinha, ongeveer 80 kilometer van Lissabon naar de westkust toe. 

                        

 
Catharina en Sofia zijn twee hele leuke dames die zich ontzettend inzetten voor het welzijn van de dieren in die omgeving.
Java is een van de  weinige opvangcentra''s waar ze aardig de boel op orde hebben en waar het redelijk schoon is en elke dag ook mensen aanwezig zijn om dit zo te houden. 
Ze hebben zich heel erg ingezet voor een betere leefomgeving van de dieren aldaar en hebben zelfs bereikt dat de burgemeester hun voer schenkt elke maand en dat is natuurlijk fantastisch werk! Zeker petje af voor deze dames en alle vrijwilligers die daar helpen.
Het enigste wat ze nu nog graag voor deze dieren willen is een liefdevol thuis en daar proberen wij aan mee te helpen.
Zodat zij ook ruimte houden voor alle dieren die ze in de omgeving weer tegenkomen. Want ondanks al hun inzet is het nog dagelijkse kost dat er weer dieren gevonden worden of gebracht.
 
Er zitten ongeveer 200 honden in dit asiel en sommigen zitten helaas aan de ketting of moeten hun ruimte delen met meerdere honden omdat er geen ruimte genoeg is. Afgelopen november 2008 zaten er zelfs uit noodzaak een aantal honden buiten aan lijnen gebonden onder een in elkaar gezet afdakje. Ook leven er een aantal senioren en gehandicapten in een schuurtje apart, dit omdat zij extra zorg nodig hebben maar ook weer door ruimte gebrek en omdat zij niet zomaar bij andere honden kunnen. De oudste is op dit moment en 17 jarig kruising Cocker Spanieltje, wat blind en doof is maar ondanks dat zich goed red en wel haar mannetje weet te staan. Een prachtig diertje met een geweldig karaktertje, wat je terplekke om de vinger wind maar haar gedrag en eigenwijze houding.
Zij vinden dit soort opvang vreselijk, maar ze hebben helaas geen geld om nieuw te bouwen. Hopelijk kan dat in de toekomst nog verbetert worden, zodat ook deze dieren een eigen plekje kunnen krijgen.
 
Dus ondanks dat dit asiel het aardig goed doet, door de toomloze inzet van deze dames en alle vrijwilligers hebben zij zeker hulp nodig.
Het asiel heeft geen euthanasie beleid , alleen als het dier erg ziek is en echt niet meer kan.
 
Mocht u willen kijken voor een senioren hondje dan kunt u altijd op deze link even zien, mocht u intresse gewekt zijn dan bent u natuurlijk altijd vrij om even te informeren naar verdere informatie over dit betreffende hondje. Wij zullen dan zorgen dat uw vraag terecht komt bij Sofia of Catharina.
Vrijwel alle dieren uit dit asiel zijn gesteriliseert of gecastreerd, daar zij gelukkig een goede dierenarts tot hun beschikking hebben ( dit is helaas niet altijd het geval in Portugal, want er zijn daar nog veel kwakzalvers die aan de weg timmeren ) .
 
 
 
 
 
 
 


webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228