Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

 

 

Update April 2013

Hier een link naar de brief die wij van Natatsha mochten ontvangen met daarin een update van het asiel.


Update 9 November 2012Inmiddels zit het castratie en sterilisatieproject erop.
Iedereen is moe maar ontzettend voldaan, want er zijn maar liefst 70 honden geholpen.
Een uitgebreider verslag volgt nog even met foto''s.


Update 30 Oktober 2012


Gisteren zijn ze van start gegaan met het castratie en sterilisatieproject in Figueiro dos Vinhos.
De eerste dag zit er op en er zijn inmiddels 20 reutjes gecastreerd.


Verslag naar aanleiding van de reis van 11 Maart t/m 21 Maart 2012

De eerste dag het Gemeente asiel waar ze helaas de dieren aan hun lot overlaten, zoals te zien is aan het vreselijk vermagerde hondje op het gras. Twee zusjes die buiten mochten lopen maar Leishmania hebben zonder dat men hier wat aan doet. Helaas liep er ook nog een grote hond met een grote tumor op de buik die ze ook maar aan haar lot overlaten. We gaan vragen of Natasha deze hondjes wil laten inslapen want helaas is er niemand die de dieren hun medicatie kan geven. En zo langer lijden is niet juist. De Gemeente komt haar afspraken niet na over het afbouwen van een groot asiel, terwijl ze wel verplicht zijn een asiel te hebben als Gemeente. Daarbij hebben ze diegene die de dieren moest verzorgen en de boel schoon moest houden ontslagen dus dan houd alles op. Nu komt er een enkele keer iemand die de dieren even wat eten geeft maar dat is bij lange na niet voldoende voor deze 16 honden.
Het mooiste zou zijn dat het volledige asiel afgebouwd werd en dat men dan de dieren die bij Aida zitten kunnen overhevelen naar dit asiel. Maar goed de Gemeente heeft zelfs de 6 zakken voer die voorheen werden geschonken aan Aida stopgezet!! 6 zakken voer voor 125 honden en dan nog deze honden erbij. Dat is toch ook niet normaal. Ze willen wel de lusten maar niet de lasten want ze willen heel graag dat Natasha het overneemt. Maar die weigert tot nu toe en gelijk heeft ze. Eerst de Gemeente maar eens over de brug komen en zich houden aan de afsprakend die gemaakt zijn.
Helaas hebben wij ook niet het geld om een volledig asiel op te zetten.


Update Januari 2011

Eén van de grootste stappen is dat er inmiddels geen puppies meer worden geboren in het asiel.

Alle honden die toch nog zwanger zijn geworden afgelopen zomer zijn gesteriliseerd, alle puppies die er waren zijn geplaatst!

Dit dankzij de hulp van Ana Morgana, een jonge dame uit Coimbra die zich persoonlijk in de schuld steekt om voor die sterilisaties te betalen en die een adoptieplan uitvoert via Facebook. Kijk eens bij Ana Morgana daar staan alle geslaagde adoptie vermeld en ook foto''s van de honden die dringend een huis nodig hebben. Ana probeert haar schuld bij de dierenarts te vereffenen door een loterij en tweedehands markten.
 
Verder hebben we hulp gekregen van een duitse mevrouw die maar liefst drie maal per week 4 uur langs komt om met de honden te wandelen.

Ook hebben Jo en Lied (2 Nederlandse vrijwilligers) een nieuw hok gebouwd met uitloopren zodat de honden die Haida (is de dame die in het huis woont) altijd in de huiskamer hield naar buiten zijn gegaan.

Het hok is niet zo groot, maar biedt een prettige plek voor de iets zwakkere teefjes die het op de overbevolkte binnenplaatsje niet redden. Helaas hebben zich natuurlijk al weer nieuwe zorggevallen gemeld die opnieuw de huiskamer bevolken...zo zal het wel altijd blijven. Er zijn 3 volledig schurftige pups aan de achterkant van het asiel los gelaten, aan de voorkant twee baby herdertjes. Allen behoeftig aan goede verzorging die ze krijgen op de ereplaats; de woonkamer!
 
Ondank de goed stemming en het gevoel van vooruitgang moet ik wel eerlijk toegeven dat er nog altijd meer honden bij komen dan dat er geadopteerd worden waardoor de situatie met het voer nijpend is geworden. We komen niet meer rond met het voer dat ik kan kopen van het geld dat er in Nederland gedoneerd wordt.
Het zou heeel welkom zijn (eerder nodig) als we nog minimaal vier donateurs kunnen vinden waardoor we 20kg voer per week extra kunnen kopen wat nog altijd maar een druppel op de gloeiende plaat is.....
Vraag nog eens aan je vrienden of familie leden, stuur mijn mailtje door naar de mensen die je kent.

DE BASIS VAN EEN GOED LEVEN BEGINT BIJ VOLDOENDE VOEDING !


 

Het ''''asiel'''' in Figueiro dos Vinhos, is een gewoon woonhuis van een dame die daar op dit moment voor 82 honden zorgt. Er zijn geen speciale voorzieningen, het is een gewoon woonhuis, waar in iedere ruimte een groot aantal honden woont, leeft en verblijft.  
Alle dieren die daar worden verzorgd zijn daar door diverse mensen gebracht als ze ze vinden, verlaten honden, zwerfhonden, straathonden, aangereden honden, zieke honden, zwangere honden, ga zo maar door.
Zij krijgt vanuit de gemeente iedere dag een grote zak voer (maar heeft anderhalve zak per dag nodig, de rest betaald ze uit eigen zak) en verder zijn er helemaal geen faciliteiten om de dieren goed op te vangen. In iedere kamer zitten honden, in de keuken, op het binnenplaatsje, op het terrein aan de ketting naast een hondenhokje en in een oude auto naast het huis zitten er zelfs twee.
Een dierenarts in Pombal behandeld haar dieren gratis, maar medicijnen moeten wel betaald worden. Er zou moeten worden gesteriliseerd,gecastreerd en gevaccineerd zodat het iets makkelijker wordt om de honden te verzorgen en onderdak te bieden,want dan hoeven ze niet allemaal apart te zitten,dat kost echter 70 euro per hond (aangepast tarief van haar dierenarts voor zwerfhonden,maar dat geld is er niet.
Wij hopen door donaties zo snel mogelijk te kunnen beginnen met het castreren,steriliseren en vaccineren van deze honden!
 
Helpt u ook mee om deze dieren te laten steriliseren,castreren en vaccineren?
 
Als u wilt kunt u uw bijdrage overmaken op giro 5070655 t.n.v. Abandoned Pets Foundation o.v.v. Figueiro dos Vinhos

 

 

 

 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228