Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Het project Camarles is tot ons verdriet gestopt, dit echter besloten vanaf onze kant.
Wij hebben met de reizen ondervonden dat een samenwerking met de asielhoudster onmogelijk is door niet correct handelen vanaf haar.
Een tweede reis hebben wij nog ondernomen nadat er vanaf hun toch eigenlijk gesmeekt werd om nog meer dieren te helpen, maar wederom bleek dat ze niet betrouwbaar is helaas.
De dieren die gereserveerd waren in overleg, bleken niet klaar te zijn voor een reis of ze moffelde ze weg ( hamsteren van dieren die ze leuk vond ) of mevrouw had een hele grote mond en zulke eisen dat wij hier niks mee konden meer.
 
We willen eerlijk aangeven waarom een project stopt.
We hebben meerdere keren geprobeerd om het contact toch goed te laten verlopen, maar ondanks alle moeite van vrijwilligers is dat helaas onmogelijk. Wij hadden gehoopt voor de dieren dat het anders zou verlopen, maar op een gegeven moment moet je een grens stellen.
Je kan niet voor niks zo''n lange reis ondernemen als blijkt dat je met een lege bus weer terug moet, dat kost teveel geld, energie en tijd.
Gelukkig zijn de reizen uiteindelijk goed verlopen maar de manier waarop men denkt om te gaan met mens en dier stuit ons teveel tegen de borst waardoor wij de keuze hebben gemaakt om deze samenwerking te beeindigen.
 
Wel willen we iedereen die zich ingezet heeft voor dit project Janet, Kees en Anita en de vrijwilligers in Nederland bedanken voor hun inzet. We zijn blij dat in elk geval een tiental hondjes toch een fijn en liefdevol thuis hebben gekregen in Nederland. En we hopen dat de asielhoudster nog eens goed gaat nadenken en leert om geen dieren te verzamelen maar zorgt voor nieuwe thuisjes op een goede manier.


Het asiel bevind zich in Camarles. Deze plaats ligt in de Ebrodelta aan de Costa Dorada in Spanje. Het ligt ongeveer een uur ten zuiden van Tarragona.
Het asiel wordt gerunt door Encarna Lopez Galdeano. Ze woont samen met haar man bij het asiel.
Ongeveer 10 jaar geleden is ze al begonnen met het opvangen van zwerfdieren. Ze trok zich het lot erg aan van deze dieren.
Het begon met een paar honden,en werden het er meer. Toen waren er 20, toen 40,er kwamen steeds meer bij.
5 jaar geleden heeft ze het asiel professioneel opgezet .
Ze is nu dus 5 jaar verder en zijn er 120-130 honden en ongeveer 30 katten.
Ze krijgt iets financieele steun van de gemeente, doordat ze een contract met hun heeft. Zij krijgt dus iets steun en daartegenover staat dat ze alle honden aan moet nemen die de gemeente of de politie haar aanbieden.
Vandaar dat ze niet vaak de achtergrond weet van deze dieren. Soms brengen buitenlanders, bv.engelsen of duitsers hun huisdier naar het asiel, omdat ze teruggaan of moeten naar hun geboorteland. Dan weet ze natuurlijk wel de achtergrond van deze dieren.
 
Doordat het steeds voller wordt in het asiel en ze een oplossing probeert te bedenken voor het probleem, doordat ze bij het asiel wonen is er voor hun zelf ook geen tel rust meer. Encarna heeft, na heel lang overleg met de gemeente en afwachten en afwachten, een stuk grond toegewezen gekregen waar ze een nieuw asiel mag beginnen.
Hier is helemaal niets aanwezig. Geen water, geen stroom, geen huis, helemaal niks. Encarna moet dit allemaal zelf betalen.
Ze doet enorm haar best om overal, waar mogelijk, geld los te peuteren. Maar dit gaat erg veel geld kosten. Dus elke euro is van harte welkom.webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228