Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Helaas weer een groot voorbeeld van hoe mensen in Roemenie om denken te moeten gaan met honden. Op onze eigen grond leefde dit oude hond wat vroeger al vreselijk verwaarloost was, zij is deze week vreselijk toegetakeld door de buren. Ze hebben haar met ijzerdraad proberen te wurgen en toen dat niet lukte omdat ze terug vocht hebben ze haar hoofd met een mes bewerkt.
Gelukkig heeft ze weten te ontsnappen en ligt ze nu in het kliniek van onze dierenarts op te knappen. De politie doet helaas niks: Mensen stel je niet aan het is maar een hond !! kreeg de dierenarts te horen.
Wij hoopten dat het kleine asieltje op deze grond veilig zou zijn voor deze barbaren maar na alles omheind te hebben blijkt dat ze nog steeds proberen dieren te vermoorden.
We zullen nu een terrein gaan omheinen met elektrisch in de hoop dat deze vreselijke beesten weg blijven, want een andere naam hebben we niet voor deze mensen.
 
Onze laatste reis naar Roemenië was ook beslist niet leuk. Van alle dieren die we de vorige keer hebben gezien en die we al behandelden met ontworming en tegen schurft blijken nog maar 10 te leven. En wederom allemaal zwaar verwaarloost, zonder eten en drinken. Als ze al drinken hadden dat zag groen van de algen. De kennels zaten weer overvol terwijl er wel 10 kennels schoon en zonder honden zaten. Maar ze doen 1 kennel zo vol mogelijk want dan hoeven ze maar eentje schoon te maken. De burgemeester houd zijn woord niet, ondanks onze goede intensies en ook de intensieverklaring die hij en wij samen opgesteld hebben.
Hij laat de dieren weer verhongeren. Er lopen dieren rond met kankergezwellen tot bijna op de grond, de honden zijn ziek of mishandeld en je ziet het allemaal in hun ogen. Ze lichten op als wij er zijn en wij gaan door de grond want wij kunnen niet alles meenemen. Hun te moeten achterlaten is zo vreselijk, je wordt altijd verscheurd door emoties. Wetende dat wij per keer maar 8 hondjes kunnen redden om naar ons eigen klein asieltje te nemen, maar zelfs daar blijken ze niet veilig.
 
Wij hebben nog nooit zo''n land gezien en meegemaakt, hoe wreed de mensen zijn onder elkaar, hoe corrupt, hoe gewetenloos en slecht tegen mens en dier.
En dit is nu de tweede keer dat wij er komen dat er meer dan 140 honden verdwenen zijn, zeg maar gerust afgeslacht. Ze zijn zo slecht als het water diep is helaas de mensen die het gemeente asiel runnen, we hebben er geen woorden voor.
We proberen uit alle macht om onze eigen dieren in het kleine asieltje nu te beschermen. De 6 die er nu nog zitten zullen wij zo snel mogelijk naar Nederland halen en dan eerst het asiel zo goed mogelijk gaan afschermen, de enigste manier is nu nog elektrische beveiliging er omheen te doen.
En dan hopen dat deze mensen de dieren met rust laten.
Soms zit je echt met de handen in het haar als je weer ziet dat zoveel lieve dieren vermoord zijn voor niks, dat mensen zich niet aan afspraken houden alleen uit eigenbelang en wreedheid want zij hebben er niks minder om. Maar goed het geld wat vanaf de EU komt voor de dieren staat niet onder toezicht waardoor veel overheidinstanties, soms zelfs dierenartsen en ook ambtenaren zichzelf verrijken met dit geld wat bedoeld is voor castratie/sterilisatie en verzorging van de dieren.
 
Wij willen de moed niet opgeven en vechten dus door om deze dieren ook een stem te geven.
Helaas blijkt dat ondanks het verdrag wat getekend is in Roemenie met de overheid, tegen het killen, ze zich daar weinig van aantrekken.
Je kunt als hond of kat daar vaker nog beter op straat leven dan in een asiel. De werkelijkheid is zo erg dat je vaak je afsluit om niet teveel na te hoeven denken over al die lieve dieren die in hun onschuld deze mensen vertrouwen en die vervolgens gewoon afgeslacht worden op de meest vreselijke manieren.
We weten dat van alle dieren die we nu weer op de foto gezet hebben waarschijnlijk bijna geen 1 weer terug zien.
 
Dus mensen blijf ons steunen voor dit doel, we weten dat het soms een gebed zonder einde lijkt en een druppel op de gloeiende plaat, maar vele druppels doen die plaat eens afkoelen. En als we allen maar genoeg aandacht eraan besteden zullen instanties toch eens in moeten grijpen!!
 
Dank u wel !!


Update 17 November 2011

Eindelijk eens leuk nieuws uit Roemenië, het oude hondje wat aangevallen was door de buren met een mes en wat ze hebben geprobeerd te wurgen heeft na veel zorg van Mino, onze dierenarts aldaar het overleefd en maakt het nu goed!
Mino geweldig werk!
 
Wat fijn om te zien dat dit oude dametje gelukkig weer beter is en weer van haar vrijheid kan genieten aldaar. Ze verblijft op de grond van het kleine APF asieltje en ze zullen dingen nu nog scherper in de gaten gaan houden.
 
Ondertussen proberen wij geld in te zamelen voor een elektrische beveiliging rondom, om te voorkomen dat dit ooit nog weer gebeurd.
 
Wij zijn zeer verheugd om te zien dat het oude dametje weer genezen is na deze afschuwelijke ervaring en toch ook weer loopt te knuffelen met mensen. Wat een vertrouwen toch iedere keer van de dieren, dit is toch waarom wij het allemaal doen met z''n allen!
Want ze verdienen het zo!


Update 9 Januari Calarasi: 10 pups levend begraven!!!

 

Roemeense straathonden ten dode opgeschreven!? Teken en email mee! 


Update Februari 2012
 
De stand van zaken is op dit moment zo dat ons eigen asieltje zoals het nu lijkt niet langer kan doorgaan. Daar de eigenares de grond moet verkopen aan een medeeigenaar door financiële problemen, de dierenarts aldaar te weinig tijd heeft om er steeds heen te gaan en de verzorgster die de dieren altijd heeft gevoerd en drinken heeft gegeven steeds meer geld wil zien. Dat terwijl ze eigenlijk heel weinig tijd ermee kwijt is en niks extra''s doet en ze woont er stijf naast dus ook geen reiskosten heeft.
Dat opgeteld bij de vele kosten die er altijd al zijn geweest om de dieren daar vandaan te krijgen omdat dit altijd per vliegtuig moest en de dieren toch ook vaak in Nederland nog weer extra zorg moesten krijgen of medische zorg moesten hebben, hebben wij moeten besluiten dat op dit moment wij even stoppen met ons eigen asieltje in Roemenië. Want als we dan alles bij elkaar optellen kost het ons teveel iedere keer om een paar dieren over te laten komen en dat gaat eens voor een paar keer maar dat kunnen wij ook helaas niet elke keer bekostigen. Er is al heel veel steun geweest iedere keer door verschillende mensen.
 
Tevens daar Viervoeters het gemeente asiel nu overgenomen heeft en liever alleen werkt is het voor ons op dit moment niet handig om daar bezig te zijn daar we dan geen opvang meer hebben voor de dieren.
 
We weten niet wat de toekomst gaat brengen en misschien komen er sporadisch nog wel eens dieren over, maar op dit moment worden de laatste dieren daar, als het goed is eind deze week, vandaan gehaald en daarna zal ons eigen asieltje voorlopig leeg blijven.
 
Misschien dat het in de toekomst nog weer eens anders zal gaan en we houden natuurlijk contact met onze dierenarts en vrijwilligers. Wie weet wat de toekomst brengt. We hopen dat de dieren van Calarasi nu met steun van Viervoeters een veel beter leven krijgen. En als we kunnen helpen zullen wij dat natuurlijk niet nalaten!! Ook als blijkt dat er straks vanuit het Gemeente asiel wel adopties kunnen worden gedaan, dan gaan wij natuurlijk zien wat we kunnen doen.
 
Wij wensen Mino, Hani, Adriënne en Jessie heel veel goeds en geluk met alles waar zij mee bezig zijn voor nu en in de toekomst. Maar ook Viervoeters heel veel succes.
Maar ook alle dieren van Calarasi, we zullen de vinger aan de pols blijven houden.


Onder de volgende link is een fotoreportage van nog een ander asiel in Calarasi. We hebben dit bewust onder een link geplaatst omdat de foto''s verschrikkelijk zijn.


Update April 2012

Er is nieuws over Calarasi Roemenië. Het gemeente asiel is op last van de overheid gesloten! De honden die er zaten zitten verspreid in verschillende opvangcentra''s of particulieren tot de omstandigheden in het asiel verbeteren en de dingen goed geregeld worden. Dit nieuws kwam vanaf de mensen die toch nog achter de schermen steeds bezig zijn. En ik moet zeggen, ben erg blij met dit nieuws. Dit betekend dat ondanks alle rot nieuws van de laatste tijd over wel of geen verbeteringen er toch aktie is ondernomen. Wederom ontzettend bedankt lieve mensen die bezig blijven om zich in te zetten.
Nu hopen dat de Gemeente en de Burgemeester eindelijk eens gaan leren!!!!

 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228