Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Helaas ging de telefoon ''s morgens op 30 december al vroeg om met de melding dat Thomas aan zijn laatste reis was begonnen.

We zullen in Thomas een toegeweide dierenvriend missen, een lieve vrijwilliger, een bijzonder mens en Nina zal hem missen gaan als baasjes. Want zij waren de laatste 4 jaar onafscheidelijk.
 
Thomas wij willen jou bedanken voor het fijne thuis was je Nina bood, voor de bijzondere momenten die gedeeld zijn met verschillende van onze vrijwilligers, voor je geweldige laatste wensaktie.
 
Wij weten zeker dat je nu samen met de dieren in de Regenboogbrug zit en waakt over alle dieren die geen geluk hebben gekend in hun leven of over hun die wij allen zo missen omdat we ze verloren hebben.
Jouw geloof gaf je steun en hieruit voort maakt dat de hemel er nu een beschermengel bij heeft voor de dieren.
 
Thomas een goede reis en zorg goed voor onze geliefde viervoeters daarboven. Maak er een feest van. Nina is in veilige handen zoals je weet bij André.
 
Thomas wilde iedereen nog bedanken voor alle liefde reakties en steun hij heeft mogen genieten in deze laatste maanden van zijn leven. Hilda onze vrijwilligster heeft zich toomloos ingezet, alsmede André het nieuwe baasje van Nina, die elke dag meerdere keren bij Thomas aan ging zodat Thomas en Nina nog even hun moment hadden. Of omdat Nina dan ''s nachts bij Thomas kon blijven slapen. Maar deze twee bijzondere mensen hebben nog veel meer gedaan voor Thomas dan ze hadden hoeven doen. Dus hartelijk dank namens Thomas en Nina!
Want Nina voelt zich erg op haar gemak bij haar nieuw baasje.
 
Ik benoem nu even twee mensen, maar ook nog zoveel andere mensen hebben Thomas nog het gevoel gegeven dat hij er zeker toe deed in dit leven, dat hij van waarde was als mens. Wat hij voelde zich soms alleen.
Al die lieve mensen zijn er teveel om op te noemen, maar uit Thomas zijn naam heel hartelijk bedankt!!!
Maar ook alle lieve mensen die Thomas een kaartje hebben gestuurd en hem gesteund hebben met zijn Laatste Wensaktie, ontzettend bedankt! Thomas vond het geweldig! Hij kon niet geloven dat er zoveel mensen hem steunden, dat had hij nooit verwacht.
 
Wij zullen aankomende woensdag afscheid nemen van Thomas.
Thomas mocht helaas maar 46 jaar worden.
 
Rust zacht Thomas. Wij zullen altijd voor Nina blijven staan!
En heel erg bedankt voor je alles wat je voor de dieren en de stichting hebt betekend!
************************************************
 
De horizon is alleen maar een beperking van ons zicht!
Want een ieder is maar een hartslag en een gedacht bij ons vandaan!
 
************************************************

 

Onderaan deze pagina vind u een update van Nina en André van Januari 2012.


Thomas is een vrijwilliger van ons en hij heeft enige jaren geleden Nina geadopteerd. Thomas kwam met een speciaal verhaal bij ons en met de vraag of hij ook een hondje mocht adopteren.
Hij kwam uit een bewogen leven vandaan en was bezig zijn leven op de rit te krijgen en wilde weten of wij in zo''n situatie ook hem wel een hondje toevertrouwden.
Na overleg met hem en zijn begeleiders hebben wij goede afspraken gemaakt en heeft hij netjes gezorgd dat Nina verzekerd werd voor medische kosten ed en hebben wij Nina gebracht.
Een verlegen lief hondje wat ook de nodige trauma''s had meegemaakt, maar waarvan wij dachten dit zou voor haar wel eens juist kunnen zijn. Daar Thomas erg rustig is en alleen was, was dit voor Nina juist gunstig.


Nou wij, maar ook Thomas en Nina hebben nooit spijt gehad! Thomas heeft door de jaren ons respect gekregen voor de manier waarop hij weer zijn leven op de rit kreeg, hoe hij met Nina omging en bezig was/is. Hij bouwde een soort bakje op de fiets en nam Nina overal mee naar toe in het begin jaar, daarna kreeg hij een auto en ging voor ons vrijwilligerswerk doen. Tevens kreeg hij weer een baan en wij hebben diepe bewondering voor hem gekregen.


 
Nu kregen wij kort geleden het vreselijke nieuws dat het niet goed gaat met de gezondheid van Thomas en een verdrietige mail van hem over zijn welzijn en zijn zorgen om Nina.
Bij Thomas is helaas ons de welbekende gevreesde ziekte vast gesteld en hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden heeft. Zijn lieve vriendinnetje, maatje en toeverlaat was zijn grootste zorg. Wij hebben in overleg met Thomas inmiddels geregeld dat er mensen klaar staan voor hem maar ook voor Nina. Nina heeft zelfs al een lieve baasje wachten waar zij heen gaat als Thomas er niet meer is. Dit geeft Thomas rust en hij maakt de nieuwe baasjes voor Nina mee, zodat hij weet dat het goed is.
 
Nu heeft Thomas nog 1 wens, hij wil heel graag nog iets doen voor de dieren want dit gaat hem zo aan het hart maar ook wat voor APF omdat zij vertrouwden op hem door Nina hem toe te vertrouwen en deze twee zijn twee handen op één buik. Waar Thomas gaat is Nina en andersom.
Wij zullen deze laatste tijd zorgen dat Thomas en Nina gesteund en opgevangen worden door vrijwilligers en Karin, om hem en Nina zoveel mogelijk te begeleiden en mee te werken aan Thomas zijn wensen waar mogelijk is. Thomas geeft ook aan dat hij nooit gedacht had dat er zoveel lieve mensen zich om hem en Nina bekommeren. Dat vind hij geweldig en steunt hem in zijn doel om toch zolang mogelijk onder ons te blijven en er voor Nina te blijven staan. Thomas heeft samen met Nina inmiddels hun intrek genomen in de Hospice van Groningen en maken het op dit moment naar omstandigheden natuurlijk, goed. Het geeft Thomas rust te weten dat voor Nina alles geregeld is maar ook dat hij mensen om zich heen heeft die er voor hem zijn en die voor hem zorgen. Wat fijn dat Nina ook in Thomas zijn laatste tijd nog bij hem mag zijn in de Hospice, dat doet beide zo goed!
 
In overleg met Thomas over zijn doel met deze aktie en ideeën en naar de wens van Thomas wordt Inzamelaktie Thomas gestart!
Waarschijnlijk zal hij het einde niet meer meemaken helaas al hopen we dat natuurlijk wel, daar er ook een sponsor De Vliegende Hollander en De Tevreden Rookster mee werkt aan dit project en de einddatum daarvan december 2012 is.
Maar wij willen graag nog voor zijn heengaan zoveel mogelijk geld bijeen krijgen, zodat Thomas weet dat zijn wens toch werkelijkheid wordt. Zodat Thomas dit nog kan overhandigen en later zal ook aan het eind van 2012 uit Thomas zijn naam de gift in ontvangst worden genomen uit handen van de sponsor. 
 
Geld kunt u storten op GIRO 5070655 Abandoned Pets Foundation, inzamelaktie Thomas en Nina
 
Namens Thomas, Nina en natuurlijk namens alle dieren en APF hartelijk dank.
Wij wensen Thomas heel veel sterkte de komende tijd en wij zullen altijd hem en Nina blijven steunen in deze moeilijke tijd.
Tevens willen wij Hilde Haan ( vrijwilligster APF ) en André (nieuwe baasje Nina ) ontzettend bedanken voor hun inzet voor Thomas en Nina, alsmede alle anderen die Thomas en Nina tot steun zijn.

 

En wij van Abandoned Pets Foundation willen Thomas bedanken voor dit geweldige idee en mooie wens. Natuurlijk zullen wij zorgen dat de donaties goed terechtkomen en alleen daarvoor gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is: de dieren! Thomas hou de moed erin, je bent een kanjer zoals je bezig bent geweest om jezelf weer op pootjes te krijgen, zoals je altijd er voor Nina geweest bent ( zo zorgzaam, geduldig en liefdevol ) en zoals je nu toch ook nog weer bezig bent om dit te realiseren!  

Liefs van iedereen van Abandoned Pets Foundation

Tussenstand : € 3.732,10 (21 - 01 - 2011)

Begin December 2011

Thomas Knol heeft de check aan onze voorzitter overhandigd. Het iniatief van Thomas is zeer goed door iedereen opgepakt. Wij van APF, de dieren en namens Thomas willen wij een ieder die dit heeft mogelijk gemaakt heel hartelijk danken, we zullen zorgen dat in overleg met Thomas het geld een goede bestemming krijgt. Thomas heeft aangegeven dat er  € 200,- overgemaakt moest worden naar Alicante voor het vaccinatieproject aldaar, dit is inmiddels ook gebeurt. Verder worden de reiskosten van 7 Pups uit Roemenië ervan betaald. Nogmaals bedankt!!

 


Online album van Nina

 

Het artikel is ook geplaatst op de site van Hart voor Dieren.

Klik hier voor de link.

Blik op Weststellingwerf heeft ook aandacht besteed aan de actie.

Klik hier voor de link.

 

Thomas Knol heeft in een periode van zijn leven de daklozenkrant De Riepe verkocht. Hieronder staan twee linken die over Thomas gaan.

Twee Linken naar artikels uit De Riepe.
Artikel 1 Artikel 2


Update Januari 2012

Het gaat heel goed met Nina, en volgens mij vindt ze dat zelf ook.
Er gaan dagen voorbij dat het bange hondje dat ze was, zich helemaal niet meer laat zien. Alleen op de momenten dat ik haar grenzen een beetje verleg -onder dat akelige Emmaviaduct door, over het perron van het station wandelen met al die spannende geluiden- heeft ze het nog wel even zwaar. Angst voor mensen speelt nauwelijks nog, zoals je ook hebt gezien bij het afscheid van Thomas in de kerk.
Vandaag heeft het rendiertje weer vooral genoten in het park, zoals elke dag.
Het is een genot om te zien. Ze heeft ook een zeer goede invloed op mij wat betreft humeur en rust.Dat grenzen verleggen doe ik ook om af en toe een beetje met haar te kunnen reizen.
Zo is ze afgelopen zondag voor het eerst mee geweest in de trein. Niet meteen een grote reis. Naar Zwolle slechts. Maar dat betekende toch wel een bangig uurtje. Voor het vertrek in de nog stilstaande trein was ze nog blij en sociaal met aardige medereizigers, maar vanaf het moment dat de trein begon te rijden, was ze erg gespannen. Op het station in Zwolle schudde ze de stress al snel van zich af. Zeker toen ze Frédy daar zag. Het wandelen ging daar goed, vooral op de uitrenplek nabij het centrum. Altijd weer leuk om te zien hoe ze andere hondjes tot spelen en rennen weet te verleiden. We zijn er twee keer geweest afgewisseld met wandelen aan de lijn en cafe bezoek en uit eten bij een indisch restaurant. Ze was overal welkom en gedroeg zich voorbeeldig. Wel heel alert en nieuwsgierig maar ook rustig op haar handdoekje onder de tafel met een bakje water en een bakje brokken. Gezellig beestje.
Op de terugweg in een nogal volle trein was ze toch weer erg onrustig helaas. De bus verging haar beter vorige week, misschien omdat ze daarin lekker vooruit kon kijken. Net als in de auto.


Vanochtend:
Als je ziet hoe ze de zon aanbidt. Ik verschuif haar regelmatig, met kussen en al, zo dat ze zo lang mogelijk in het binnenvallende zonnetje kan liggen. Heerlijk vindt ze dat. En dan toch met dat zelfde opgewarmde pelsje naar buiten, gevoelstemperatuur -15. Met die straffe oostenwind. Maar ze vind het heerlijk: Een halfuurtje rennen in het park, terwijl ik zit te bibberen op de fiets met al die extra kleren.


Nina is zooooo leuk. Ik ben echt gek op haar. Die plotselinge aanvallen van aanhankelijkheid. Geweldig. Maar ook haar rust en tevredenheid doen me erg goed.
Ik doe als bijlage het verhaal erbij dat ik schreef voor de uitvaart van Thomas. Bij het voorlezen had ik werkelijk steun van Nina. Ze deed het geweldig. Sowieso de hele dienst. Geduldig, rustig, lief.
Ik hoop dat we heel lang plezier van elkaar hebben, en ik verwacht dat ik nog heel wat portretjes van haar zal schilderen en heel erg veel mooie foto''s met haar maken. Ze is gewoon heel erg mooi, en ik hoor van iedereen hoe geweldig ze eruit zit. Stevig, en toch weer superslank en razendsnel als je haar ziet rennen.
Genoeg.
Wordt vervolgd,

Sterkte met alles,
Met een hartelijke groet,
André


Update Mei 2012

Van het geld dat wij mochten ontvangen van deze aktie hebben we nu € 220 overgemaakt aan Pravi in Cacia om een operatie voor het hondje Branquinha te kunnen bekostigen. Branquinha heeft namelijk een tumor in de buik. Zij is nog maar 6 Jaar oud.

 

 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228