Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

San Bartolome: het dierenasiel waar schijn bedriegt
 
Update Februari 2013
 
Helaas zijn de vrijwilligers aldaar genoodzaakt geweest om hun werk stil te leggen door overname door een organisatie die niet wil samenwerken met andere foundations. Daardoor is het onmogelijk geworden helaas om deze dieren in het asiel te helpen met herplaatsen. We hopen dat dit op den duur nog eens gaat veranderen maar wij willen Joop en Caroline heel hartelijk danken voor al hun inzet. Ze hebben zich er 200% voor ingezet, alleen werd dat schijnbaar niet gewaardeerd en staan ze nu met lege handen.
 
Wij hopen dat Joop en Caroline zich straks toch nog kunnen inzetten voor de dieren in hun omgeving en wensen hun alle geluk voor nu en de toekomst en met hun goede werk.

Update Augustus 2012

Tot ons ieders spijt is het project Alicante , het asiel Orihuela beeindigd. Veel problemen zijn er geweest de afgelopen tijd door ziektes, onwil van de Gemeente enz dat terwijl er zoveel hulp was, kwam en aangeboden werd. Echter de Gemeente wilde weinig tot niks, wilde regels zoals vaccineren, steriliseren, castreren niet aanpassen of hielden er zulke rare regels op na dat je met je handen gebonden was en ondertussen de honden langzaam zag sterven. Het personeel werd niet meer betaald enz.
De vrijwilligers en stafmedewerkers hebben echter de dieren nooit laten stikken en zijn altijd door gegaan.
 
Nu echter is er een overname geweest door een spaanse organisatie en die wil helemaal niks weten van oude vrijwilligers, personeel en stichtingen. Dus er wordt geweigerd mee te werken aan welke vorm van hulp dan ook. Dieren gaan ineens zomaar naar andere asielen en ze verdwijnen uit zicht.
 
Dus tot spijt van iedereen die altijd met dit asiel te maken heeft gehad is hierdoor dus een einde gekomen aan de samenwerking met het asiel Orihuela. Wij hopen alleen maar dat deze organisatie alle goeds voor heeft met de dieren en ze toch nog ergens een fijn plek hun staat te wachten! Wij willen tevens alle mensen die zich altijd ingezet hebben, zoals Joop, Caroline, Pilar, al het personeel, maar ook Jolanda enz heel hartelijk danken voor al hun inzet, doorzettingsvermogen en liefde voor de dieren. Want toch met hun samen hebben gelukkig vele dieren een nieuwe toekomst gekregen die anders nog daar in het asiel hadden gezeten!
 
Gelukkig geven Joop, Caroline and Pilar het niet op en gaan nu op eigen houtje in samenwerking met een andere Gemeente proberen een asiel op te zetten aldaar, want deze gemeente heeft nog geen asiel terwijl daar vele dieren ook lijden. Dus wij als APF blijven ze steunen en proberen net also voorheen ook hun waar het kan te blijven ondersteunen. Wij hopen u met ons. We gaan duimen dat deze  Gemeente al hun medewerking geeft, want vele dieren worden hier nog steeds ingeslapen of afgemaakt voor niks en dat kost de gemeente 150 euro per hond. Daar kan je toch heel wat anders voor doen en gelukkig steunt de politie dit plan! Want ook zij vinden dit afschuwelijk om te moeten doen.


 

Wij werden benaderd door 2 mensen, een echtpaar wat zich gevestigd heef in Spanje en die vrijwilligers zijn in het asiel Bartolome in Alicante ( Spanje ). Hun grote zorg is de grote hoeveelheid honden die maar niet voor adoptie gaan.
Het asiel moet verplicht alle hondjes vanaf de Gemeente opnemen maar de uitvloei van hondjes is minimaal. Wel is dit een goed asiel, op zich ook eens een opluchting voor ons om mee te werken, daar we vaak anders zien.
 
Binnenkort zullen er foto''s verschijnen van de vrijwilligers, het asiel en hun onderkomens.
De eerste reis hierheen zal plaatsvinden in November en dan zullen er vast een aantal hondjes meekomen.
We zien erg uit naar dit nieuwe project. Deze dieren worden gelukkig op een zo goed mogelijke manier verzorgd en ook krijgen zij gelukkig voeding van de Gemeente waardoor ze in elk geval niet lijden aan honger. Tevens proberen alle medewerkers op een goede manier alle dieren te verzorgen, maar hun zorg is dat het overbevolkt raakt en vandaar hun noodoproep.

 

 
Schijn bedriegt. De niets vermoedende dierenliefhebber die arriveert bij de imposante toegangspoort van het dierenasiel in het Spaanse San Bartolome zal een jubelgevoel moeilijk kunnen onderdrukken. De eerste indruk is er een van een wow factor. Een grote, geasfalteerde parkeerplaats ligt voor een indrukwekkend kantoor gebouw. Hier is duidelijk flink wat geld uitgegeven om een dierenasiel van allure te verwezenlijken. Maar zoals gezegd: schijn bedriegt. Daarover straks meer.
 
Toen dit asiel in mei 2011 haar poorten opende, dromden de hoogwaardigheidsbekleders van Orihuela, het stadje waartoe het gehucht San Bartolome behoort, samen om de burgemeester de loftrompet te horen steken over dit peperdure asiel. De volgende dagen repten de kranten gretig over de burgemeesters strijd tegen het dierenleed en de prioriteit die het gemeentebestuur toekent aan een goede opvang van zwerfdieren. In het kantoorcomplex was, zo jubelde de burgemeester voort, ruimte voor een grote zaal speciaal voor reptielen, een vergaderkamer, een klaslokaal waar plaatselijke scholieren zouden worden onderwezen in de wijze waarop een moderne samenleving met dieren behoort om te gaan. Twee grote volieres markeren de ruimte tussen de parkeerplaats en het kantoorpand. Daar zouden exotische vogels een plaats krijgen. Een ander stokpaardje van Orihuela´s burgemeester.
Vol trots toonden de samengestroomde gemeentebestuurders de bezoekers van de openingsdag de 98 verblijven voor honden, de paardenstallen, de kooien voor katten en de speciale quarantaine ruimte. Mei 2011 was, als we alle loftuitingen moesten geloven, een goede maand voor dierenliefhebbers in de regio. Pikant detail: het asiel werd vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen geopend. 
 
We spoelen vooruit naar vijf maanden later. De lokale verkiezingen zijn gewonnen. De volieres staan leeg. Het kantoorpand wordt voor pakweg 10 procent gebruikt. Het klaslokaal ruikt muf, want er is nog nooit een scholier binnen geweest. Het gepantserd glas van de tientallen, dure reptielenverblijven staat stoffig te worden in een volledig lege ruimte. Na de wittebroodsweken zijn de mensen en vooral de dieren in San Bartolome´s dierenasiel snel geconfronteerd met de harde werkelijkheid.
 
Die werkelijkheid is er een van overbevolkte hondenhokken, gebrek aan vrijwilligers en geen geld om zelfs de meest elementaire zaken te kunnen bekostigen. Wat de burgemeester namelijk verzuimde te vertellen aan de blije bezoekers van de feestelijke openingsdag, was dat er weliswaar met geld was gesmeten, maar daarna moest het asiel maar zien hoe het zich kon bedruipen. En wettelijk zou het asiel verplicht worden om geen enkel dier de toegang te weigeren.
  
Dit paradepaardje van Orihuela´s dierenliefde is in feite schone schijn. Zelfs voor de simpelste medicijnen is er geen geld. En zeker niet voor speelgoed, hondenmanden, dekentjes enzovoort. Dat leidt tot grote problemen. Vooral als men bedenkt dat de 98 hondenhokken inmiddels door ruim 200 honden worden bewoond. Twee, drie, soms vier honden moeten leven in een verblijf van iets meer dan 3 vierkante meter. Ga maar na hoe snel die hondenverblijven vervuilen.
Hoe schrijnend de problemen in de nabije toekomst kunnen worden, mag blijken uit simpele cijfers. Gedurende de zomermaanden werden er wekelijks soms 20 of meer honden bij het asiel afgeleverd. In een goede week kwamen er 3 tot 5 mensen per week om een hond te adopteren. Adoptie projekten in Nederland en andere landen zijn de enige manier om de voortdurende instroom van honden enigszins onder controle te houden. Alleen door een balans te vinden tussen instroom en adoptie kan het dierenasiel een desastreuze toekomst afwenden waarin 5 of meer honden op 3 vierkante meter moeten leven.
 
Alsof het chronisch gebrek aan geld, de onwil van de gemeente om te helpen en de overbevolking in de hondenkooien tesamen nog niet voldoende zijn, kampt het dierenasiel in San Bartolome nog met een ander groot probleem. Het is ongelofelijk moeilijk om vrijwilligers te recruteren voor het vele werk (helpen met schoonmaken, voederen, wandelen etc.) in het asiel.
In de directe omgeving van San Bartolome wonen zeer weinig niet-Spanjaarden. En dat is een probleem. Het zijn namelijk vrijwel uitsluitend de niet-Spanjaarden die bereid zijn vrijwilligerswerk te doen. Alleen wordt het een stuk moeilijker als potentiële vrijwilligers eerst een half uur moeten rijden voordat ze met een hond kunnen gaan wandelen. Dat maakt de spoeling dun om voldoende vrijwilligers te krijgen. Juist dat tekort aan vrijwilligers maakt het probleem van de overbevolking des te nijpender.
 


 
Rond 11 november 2011 zullen de eerste hondjes opgehaald worden voor adoptie. We gaan in samenwerking met Joop en zijn vrouw Caroline proberen de leefomstandigheden in dit asiel te verbeteren. Want zorg stopt natuurlijk niet bij een mooi gebouw! Juist wat daarna komt telt! Vaccineren, ontwormen, goede voeding en verzorging.
Dit echtpaar woont daar en werken als vrijwilligers en hebben onze hulp ingeroepen omdat overbevolking dreigt van dit asiel. Daarbij het beleid van van niet alle dieren vaccineren ( financieel niet haalbaar ) en tevens niet alle dieren kunnen steriliseren/castreren enz. Wij willen proberen hier verandering in aan te brengen. Dit scheelt namelijk zoveel geld, want een juist werkschema maakt dat dieren veel minder ziek zijn of helemaal niet ziek worden. Hierdoor minder besmetting, minder dierenartskosten, betere gezondheid enz.
 
We beginnen met een vaccinatieproject, zodat alle dieren in elk geval meteen gevaccineerd en ontwormd worden bij binnenkomst.
Maar wat net zo belangrijk is om alle dieren die er nu al zitten, ook te vaccineren.
Dus mocht u dit project willen steunen, dat kan, heel graag zelfs:
 
GIRO 5070655 ovv Bartolome vaccinatieproject.
 
Voor elke 3,50 euro kunnen wij een hondje laten vaccineren. Eén vaccinatie kunnen wij hiervan doen. Dat betekend een betere kans op een goede gezondheid, een kans een goede toekomst.
 
Daarnaast zullen we ook virtuele adoptie starten. Hiervoor vind u de dieren op onze virtuele adoptie pagina. Gun hun nog een fijne toekomst al kunnen sommigen niet voor adoptie, ze krijgen in elk geval een beter leven.
 
De dieren van San Bartolome hebben u hard nodig.
Er zitten zoveel hondjes die een kans verdienen.
Helpt u ons ook mee?
Alvast bedankt namens hun maar ook alle vrijwilligers van het asiel San Bartolome en APF.
 
Voor uw donaties kunt u ook op de volgende pagina terecht: For Just1
 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228