Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Allergieën
 
Sommigen mensen hebben last van allergie. Vaak krijgen we hier vragen over, vandaar hieronder even uitleg over allergie en het houden van een huisdier.
 
Als u ondanks een allergie toch graag een hond of kat ( of ander diertje ) wilt moet u altijd extra goed nadenken over welk huisdier uit wilt gaan houden. Hieronder uitleg over allergie en waarmee rekening te houden.
 
De meeste allergie houd in dat u naast een huisdier vooral allergies bent voor huismijt. Huismijt leeft overal om ons heen. Zorg ervoor dat u vochtig schoonmaakt, dus geen stofdoek gebruiken, maar een vaatdoekje of zeem. Stoffen meubilair is vaak funest ( denk hierbij aan gordijnen, stoffen bank, vloerbedekking, beddengoed ). Gladden oppervlakken maakt het moeilijker voor huismijt zich te vestigen en is makkelijker af te nemen. Zorg in bed ervoor dat u geen donsdekens of kussen neemt maar alles synthetisch. En een hoes om het mastras maakt dat u dit kan uitwassen en hierdoor dus ook minder mijt zich in bed zal nestelen en stofzuig in elk geval 1x per maand uw matras.
 
Wat goed is om over na te denken als u een huisdier wilt aanschaffen:
 
Let goed op het vacht van een diertje, het beste vacht voor iemand met een allergie is een poedelachtige vacht ( vacht verhaard niet en de huidschilfers ( dat is vaak wat de allergie veroorzaakt ) ) zullen niet aan de oppervlakte komen hierdoor, waardoor u dus minder last of geen last zal hebben. Maar ook een ruwharige hond kan in dit soort situaties. Zij verharen niet en hun afgifte van eiwitten via de huid is vaak anders waardoor mensen vaak minder allergische reakties krijgen. Dit zelfde geldt voor katten, een Angora kat of Siberische kat scheiden minder eiwitten af waardoor er vaak minder reaktie zal komen of geen reaktie komt. Heeft u geen heftige reaktie dan kan een Perziche kat of andere langharige kat ook evt.
 
In alle gevallen geldt dat kortharige dieren vaker allergische reakties zullen veroorzaken. Doordat de huidschilfers aan de oppervlakte liggen of omdat de korte haren een reaktie veroorzaken net alsof je in de brandnetels hebt gezeten ( rode bultjes die gaan jeuken ).
 
Algemeen feit over allergie bij kinderen of volwassenen:
 
Tegenwoordig worden een groot aantal kinderen gediagnosteerd met een allergie. Het beste is om uit te zoeken om wat voor allergie dit gaat en kunt u het beste naar een dokter gaan. Echter bereid u voor dat het eerste advies van een dokter zal zijn: U moet uw huisdieren weg doen.
Daar zijn een aantal dingen over om te weten:
* een allergie kan zich zo ineens voordoen terwijl u daarvoor geen last had.
* kinderen groeien eigenlijk altijd over een allergie heen ( meestal gebeurd dit rond de leeftijd van 11 jaar )
* exceem en allergie zijn broer en zus en zullen dus vaak samen gaan. Als het ene onderdrukt wordt komt vaak de andere aandoening juist heftig naar voren en zal veel langer duren voordat het over gaat. Beter is dus niet te gauw te onderdrukken, tenzij het niet anders kan. Beter is te ondersteunen zodat de reaktie afneemt maar op een rustige manier. Ook bronchitis en astma behoren tot deze groep. Echter deze laatste twee aandoeningen wil niet zeggen dat u per definitie allergisch bent voor huisdieren.
* een te klinische omgeving bevordert vaak alleen maar de heftigheid van een allergie als men er dan eens mee in aanraking komt.
* beter is om een kind in elk geval met regelmaat in aanraking te laten komen met bijv een dier waar hij of zij allergisch voor is, op die manier behoud het lichaam een bepaalde immuniteit. al is de reaktie op dat moment natuurlijk even lastig. ( hiermee wordt geen allergie bedoeld natuurlijk van etenswaren ed daar deze soms zo heftig kunnen zijn, we spreken alleen over dieren in dit geval )
* er zijn produkten en homeopatische middelen die kunnen ondersteunen zowel de mensen als die dieren ( antihystamines voor mensen, 2 theelepeltjes slaolie door eten van het diertje waardoor de huid beter wordt en minder afgifte heeft van schilfers ed. , ook bij dierenwinkels zijn hiervoor middelen te verkrijgen )
* jonge dieren zullen gauwer een reaktie oproepen dan oudere dieren dit heeft vooral te maken met de bewegelijkheid en de groei van een dier.
* gebruik bij oudere kinderen of volwassen personen niet zomaar injecties om allergie tegen te gaan, deze kunnen juist een shock veroorzaken bij een percentage van de mensen.
* iemand die op oudere leeftij allergisch wordt heeft minder kans op het overgroeien van de allergie.
* een allergie betekend niet per definitie dat u geen huisdier kunt houden, informeer goed naar het type allergie ( testen ) en vacht van een dier enz. ( vogels en konijnen zijn over het algemeen de grootste veroorzakers van allergieën )
* ook bij allergie geldt dat je een ( bepaalde ) immuniteit kan opbouwen, zelfs zo dat je bijna totaal geen symptomen meer hebt. hou er echter rekening mee dat er altijd nog een hele minimale reakie kan optreden ( traanogen of een beetje snotteren ). Dit heeft vaak te maken met het feit dat je dan met een ander dier in aanraking komt dan je eigen huisdier. 
* dat hoe langer het proces gaande is van immuniteit opbouw , u ook zult merken dat u zelfs evt  tegen kortharige huisdieren kan op een gegeven moment.
* dat er altijd uitzonderingen op de regels zijn dat mensen bijv allergisch zijn voor langharige dieren ( dit komt echter vele malen minder voor ) of dat genoemde processen geen effect hebben. U zult sowieso doorzettingsvermogen en geduld moeten hebben als u heftige reakties heeft, maar dat wil niet zeggen dat het niet veranderen kan.
* allergieën kunnen veranderen, als je voorheen allergisch was voor dieren kan dit overgaan in bijv bomen, struiken, hooikoorts enz.
* bij de aanschaf moet u er rekening mee houden dat de opbouw van immuniteit gemiddeld 3 maanden in beslag neemt en dat de reakties na verloop van tijd steeds minder worden. Dus de reakties kunnen de eerste weken best heftig zijn ( afhankelijk van de maatte waarin u allergisch bent en de heftigheid van de reakties hierop ) ( hoeft niet ). U moet het vergelijken met griep, eerst voelt u zich niet helemaal lekker, dan komen de symptomen en daarna zakt het langzaam af.
 
 
Als u nadenkt over de aanschaf van een diertje en u heeft vragen m.b.t. allergie , bel gerust, er zijn binnen ons team mensen die heel veel ervaring hiermee hebben. Blijft er het feit wij zijn geen medici dus altijd een dokter raadplegen over de soort allergie die u heeft en zijn advies vragen.
 
Waarom deze uitleg, omdat er vaak naar gevraagd wordt en vaak het advies van medici is om de dieren meteen weg te doen of juist helemaal niet aan te schaffen. Terwijl dit vaak niet nodig is. Dit voorkomt verdriet voor mens en dier. Echter als u te maken heeft met baby''s en peuters is het soms erg moeilijk natuurlijk en dat is begrijpelijk.
 
***********************************
 
Maten van benches, waar men gemiddeld van uit gaat, voor aanschaf hiervan:
 
Maat 1 ---minirassen to 3 kilo
Maat 2---kleine honden tot ca. 12 kilo
Maat 3---middelrassen tot ca. 22kilo
Maat 4---grotere rassen tot max. 35kilo
Maat 5---Grote rassen tussen 35-60kilo
Maat 6---Reuzerassen boven 60kilowebburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228