Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Wij zijn gestopt met Cuenca gezien de slechte communicatie en slechte transportgelegenheden. Tevens blijkt dat er niet samen te werken is met het hoofd van het asiel alsmede andere stichtingen die zich met dit asiel bezig houden. Helaas voor de dieren in dit asiel, want zij hebben het zo hard nodig gezien het gebrek aan verzorging, aandacht, medisch handelen ed. Echter wat er ook gedaan wordt door velen, er verandert niks helaas aan de omstandigheden in dit asiel.


 

Klik hier voor meer informatie over Cuenca. www.123website.nl/doneereenpallet

Arcoairis wordt gerund door een handjevol vrijwilligers, het is zwaar werk, meer dan 300 honden zitten er in boxen (en bijgebouwde  hokken op het achterterrein). Er komt van alles binnen omdat het asiel ´niet mag weigeren´ het is van origien een gemeenteasiel, en tot januari was het zelfs een dodingsstation waar systematisch elke 3 maanden de honden werden afgemaakt. In januari heeft Pilar de gemeente verzocht haar het asiel  te laten leiden en te zorgen voor adopties en verbetering zodat er geen ´afmakingen´ meer zouden komen. Elke drie maanden komt de inspectie toch kijken of er niet te veel honden zitten.  In de afgelopen maanden heeft Pilar met een aantal vrijwilligers een network opgebouwd waardoor honden naar het buitenland gaan en enkele in Cuenca zelf worden geadopteerd, dit houdt de inspectie weg, bovendien heeft Sandra donaties binnengehaald waarmee er nu een dak wordt gemaakt voor de achterverblijvers (die geen enkele beschutting hebben tegen kou of regen). Alvorens de winter begint hopen we daarmee dat de kwaliteit van het asiel weer iets verbetert is voor de achterblijvers. Tevens hopen we in januari weer wat honden een kans te gunnen op een fijne toekomst in Nederland en  Belgie, dit geeft ook weer wat leefruimte aan de achterblijvers.

 

We halen honden weg, maar proberen ook daar het een en ander te veranderen, Pilar is lerares een geeft haar leerlingen natuurlijk respect voor dieren mee, ze hebben in de krant gestaan, op televisie geweest, zoeken naar opvanggezinnen zodat de mensen zelf kunnen ervaren hoe het leven is met een hond, maar pilar en de vrijwilligers zijn vooralsnog  ´buitenstaanders´ in hun regio en dat is iets wat niet zomaar te veranderen is.

Dit is één van de nieuwe projecten waar wij gaan helpen in de zin van adopties in eerste instantie.
In Januari zullen er een aantal honden overkomen vanuit dit asiel voor adopties. Het asiel is tot kort geleden een dodingsstation geweest en wordt nu langzaam omgebouwd tot asiel.
Dit met behulp van vele vrijwilligers oa in Nederland, maar ook uit andere landen.
Enkele stichtingen en organisaties proberen nu de grote getalen van honden een beetje te reduceren door middel van adopties.
Met man en macht wordt er gewerkt aan de verbouwing.
 
En hopelijk in de komende jaren zal het asiel kunnen draaien volgens de meer europese richtlijnen van een asiel.
Alle hulp is dus welkom voor hen, want het is al vrij uniek dat een dodingsstation wordt omgebouwd tot een asiel.
Maar er moet nog veel gebeuren. Dus als er mensen zijn die aldaar willen helpen voor een aantal weken kunnen wij die in contact brengen met de vrijwilligers aldaar oa.
In overleg met hun kan er dan bekeken worden wat er gedaan moet worden, wat ze nodig hebben enz enz.
 
Tevens zal er in de loop van de tijd virtuele adoptie tot stand komen hopelijk, zodat ook de dieren die het niet zo getroffen hebben door lichamelijke handicap of ziekte een kans hebben om een beter leven te krijgen.


Update Februari 2012

Maak van asiel arco airis in cuenca geen dodingsstation!

Teken de petitie hier!!!

 


 Update 18 Januari 2012 

Aanstaande zondag komen de honden van Cuenca aan in Valkenswaard.
Nu is er een aktie bezig voor hondenhokken, daar de dieren helemaal niks hebben.
APF heeft 38 betonplexplaten en 10 rollen dakleer gedoneerd, met sponsoring van Rob Balk en Bert Odijk! Met medewerking van Patrick en Rossana die dit voor ons geregeld hebben!
Iedereen heel erg bedankt hiervoor!
Want dit is echt een geweldige donatie, want deze goederen zijn best prijzig!
 
Deze aktie kunt u ondersteunen door een gift te doen o.v.v. hondenhokken Cuenca. Vele vrijwilligers zijn bezig om de honden klaar te maken. In februari gaan deze allemaal op transport de kant van Spanje op. Als er meer donaties zijn van lieve mensen die dit willen ondersteunen kan er later nog een transport die kant uit met de nodige dierenbenodigheden.
Want het is toch een vrij uniek gebeuren dat een dodingsstation om geturnd wordt dat een asiel!!


Met dank aan Patrick en Rossana Kluivert.
Gegevens sponsors hondenhokken Cuenca:
 
Bert Odijk
Beusichemseweg 142
3992 ML ''t Goy
030-637687
www.bouwrijk.nl
 
Rob Balk, Loodgietersbedrijf
Trechtweg 10 A
3945 PL Cothen
Tel: 0343-563089
Fax: 0343-561251
E-mailadres:
info@robbalk.nl
Internet:
http://www.robbalk.nl
 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228