Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Voor een Powerpoint presentatie van Pravi. Klik hier.

Juli 2014

Gloria en haar familie zijn bezig met nieuwe kattenrennen achter het huis van haar dochter. 

 

 

 


Mei 2013

 

Pravi in Aveiro/Cacia is een inzamelaktie gestart om het nieuwe asiel in Aveiro verder op te kunnen bouwen. 
 
De muren staan er, de kennels kunnen geplaatst worden maar er moet nog meer gebeuren. 
Er moet een dierenartskamer komen, er moet een goed hek komen omdat er zigeuners dichtbij wonen die de boel stelen steeds. 
Er moeten nog zoveel spullen komen om het asiel in te richten. 
 
Nieuwe manden, nieuw onderkomen voor katten enz. 
Daarbij de nodige materialen om goed schoon te kunnen maken ( 4 brandslangen zijn door ons al meegenomen de ene laatste reis ). Maar er moeten ook tuinslangen bijv komen met haspels om schoon te maken en er moet natuurlijk bezems, trekkers enz enz. Dus er is nog zoveel nodig. 
Voor de mensen die willen helpen die kunnen via deze linken bijdragen. 

 

 
Alvast heel hartelijk dank. 

 


December 2012

Hier een plattegrond van het nieuwe asiel zoals het gerealiseerd zal gaan worden. Klik hier.

Dit is een overzicht van de vorderingen van de nieuwbouw.
Boven de situatie zoals deze was en onder is te zien hoever het nu is.


Oktober 2012

Deze foto''s van de aanbouw van het nieuwe asiel in Aveiro. Helaas erg gestagneerd door de Gemeente en doordat Pravi niet het geld heeft om mannen in te huren om verder het asiel af te bouwen. De materialen zijn er maar nu de manskracht nog.
Ook laat de tekening zien dat de indeling behalve logisch is, dus hier willen we nog mee in overleg met de Burgemeester en Bestuur want de quarantaine ruimtes staan middenin het asiel ( ja erg logisch :-((  ) en de kennelindeling gaat ook nergens over. Zo kost het teveel ruimte zonder dat je veel dieren er kwijt kunt en helaas is dat wel een vereiste want het oude asiel zit stijfvol helaas.
We zijn ook erg geschrokken van de hoeveelheid honden die er zitten net als in Albergaria.
( foto''s 1 tot 4 )
 
foto 5 en 7
Helaas is de Gemeente ook weer zo vreselijk geweest om naast dit asiel een dodingsstation te willen zetten. Wat heeft dat toch voor nut. Gloria gaat proberen hier hoofd van te worden zodat de dieren juist niet ingeslapen worden, alleen als ze erg ziek zijn of geen kans meer maken op een humaan leven. Het idiote van het verhaal is, hier worden wel mensen ingezet en materiaal voor gekost ( al hoewel de Gemeente nu weer zegt geen geld te hebben ) maar het staat er verlaten bij, zelfs zo erg dat de zigeuners die er vlakbij wonen het inmiddels helemaal vernield hebben. Hoezo geld weggooien. Maak het dan af, dan kon Gloria was dieren daar opvangen en ging het geinvesteerde geld niet verloren. Dan kan je toch beter het geld geven aan de opbouw van het asiel of het afmaken zodat Gloria ermee bezig kan.
Hoe dom kan je zijn???? Echt weer Portugal.
 
foto 6 is het vreselijk varkensslachthuis wat er tegenover staat. Hoe verzin je het, die arme dieren schreeuwen zo erg en dat moeten de mensen die in de asielen werken en de dieren allemaal aanhoren. BRRR de rillingen liepen ons over de rug toen we er liepen en we hadden de handen over de oren voor het schreeuwen. Wat een plek en wat een handelen van Gemeente zeg.
 
Daarbij is het asiel zo idioot gebouwd, met hele vreemde rare hoeken erin wat totaal geen nut heeft want er is meer grond gegeven op papier, maar ze mogen maar een klein stuk bebouwen ineens waardoor er vreemde hoeken ontstaan en het asiel erg smal is.http://dl.dropbox.com/u/1585358/pravi_aveiro.mp4 Dit is een link naar een videobestand dat de omstandigheden in Cacia weergeeft.

Zoals jullie kunnen zien is het asiel niet mooi en een bij elkaar geraapt iets van planken en gaas, wat ze ook maar kunnen bemachtigen. Maar de vloeren worden elke dag schoongemaakt door een dame, de waterbakken en etensbakken zijn gevuld. De dieren worden goed gevoerd en verzorgd.
Helaas is hier ook nog veel hulp nodig. Veelal zijn de kosten bij de dierenarts zo hoog dat ze in de schulden staan.
Medische zorg wordt zoveel mogelijk gegeven maar soms lukt dat niet helaas daar de dierenartsen niks gratis doen.
Ook daar zijn de kosten bijna net zo hoog als in Nederland bij een dierenarts.
 
Hopelijk gaat het nieuwe asiel zo snel mogelijk open en gaat de Gemeente nu eens over op bijv gratis water voor gebruik ed.
Want ook dat moet betaald worden. Gelukkig hebben ze veel spullen ingezameld zoals cement, zand, stenen en kennels die geschonken worden dus uiterlijk zal het nieuwe asiel totaal anders en mooier worden. Maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de zorg, voeding en medische zorg.
 
De dieren zitten hier gelukkig wel veilig in elk geval en Gloria is wel iemand die graag leert en wil weten hoe dingen moeten.
Ze luisterd goed naar adviezen en doet hier iets mee.
Deze hele lieve vrouw verdiend onze hulp waar het kan. En we doen wat we kunnen waar mogelijk.
Maar ook bij ons groeit helaas het geld niet aan de bomen.
 
Dus wilt u helpen voor de medische zorg van deze dieren, dan kunt u dit doen door te storten op GIRO 5070655 t.n.v. medische zorg Cacia/Aveiro
Namens alle dieren maar ook namens Gloria en ons allemaal heel heel hartelijk dank alvast.
Wij zijn u zeer dankbaar daarvoor.

 

September 2012

Momenteel zijn er een aantal vrijwilligers naar Portugal om daar Gloria te helpen. Lees meer van deze reis op het Laatste Nieuws.


Augustus 2012

Er is een verzoek binnen gekomen vanaf Gloria van Pravi of wij zouden kunnen helpen in september met de opbouw van een asiel in Aveiro.
De Gemeente heeft begin dit jaar toegezegd een nieuw asiel te bouwen voor 2 stichtingen die samenwerken aldaar in Aveiro.


Update Februari 2012

Het asiel wat wij jaren geleden opgebouwd hebben voor Gloria van Pravi, moet helaas verhuizen.
Ondanks toezeggingen over een nieuwe plek stijf achter dit asiel, werd deze plek niet vrij gegeven en werd het water afgesloten de afgelopen tijd.
Nu echter vinden er volgende week nieuwe gesprekken plaats met de burgmeester en heeft hij wel een andere plek toegezegd.
 
Het is erg jammer want dit gaat weer veel meer kosten qua financiën natuurlijk maar ook weer veel tijd en energie om alles over te gaan zetten. Gloria heeft in de afgelopen 3 jaar veel bijgeleerd en wilde graag groeien en heeft op een goede manier zich ontwikkeld waardoor ze nu al die tijd al een vrij goed asiel runt in die zin dat ze de dieren goed verzorgd, meteen laat vaccineren en allemaal laat steriliseren ed.
 
In het begin was er veel onkunde maar zij stond open voor adviezen, tips ed. En zij is een van de weinigen die hier echt iets mee gedaan heeft en zich voor 200% blijkt inzetten. Zo hebben ze vorige najaar een nieuwe kattenren opgezet zoals er een foto staat op onze site.
Wij hopen dat dit asiel dus ook gerealiseerd kan worden.
Want Gloria en de dieren verdienen het zeker.
 
Wij houden de vinger aan de pols en gaan zien hoe wij haar kunnen ondersteunen.
Dus manden, geldelijke donaties, voer ed is natuurlijk van harte welkom.
Heel misschien dat we eens weer een werkproject kunnen gaan doen om Gloria weer op weg te helpen.

Document  van de plaats waar het nieuwe asiel gebouwd gaat worden.

Het document is de grond die nu toegewezen is en dit zal in Aveiro zijn, een dorpje dichtbij Cacia ( wel schonere lucht voor de honden :-) )
Het zal dicht bij Afectu worden gebouwd, dat is een asiel waar wij ook wel eens dieren vandaan kregen maar waar door problemen met het bestuur alles steeds mis gaat. De dieren worden er wel goed verzorgd maar door de bestuursproblemen komen er geen adopties op gang helaas.
 
Nu zal Gloria daar vlakbij straks haar asiel moeten gaan bouwen.
En we gaan zien wat wij kunnen doen want zij verdiend het zeker en is op een juiste manier bezig, daar waar wij allen voor vechten in het buitenland, maakt zij toch beetje bij beetje waar en heeft zich zo ontwikkeld in die paar jaar tijd. Dat verdiend ons respect en ondersteuning.


April 2008

In September is Karin met een groep studenten van het AOC in Leeuwarden naar Cacia geweest om daar het asiel op te zetten. Dit was een studieopdracht van deze studenten. Ze hebben goede werkzaamheden gedaan in de drie weken dat ze daar aanwezig zijn geweest.

Oktober 2008


20 September 2011

Gloria van Pravi heeft dankzij donaties dit voor elkaar gekregen. Een prachtig vernieuwd verblijf voor de katten. Zij is zo goed bezig en helaas één van de weinigen die het advies opvolgd over hoe een asiel te runnen op een betere manier. Dat geeft ons zoveel plezier om te zien, dat ook zeker met minder geld er iets goeds opgezet kan worden als de inzet er maar is!!
Gloria alle lof voor jou en hoe jij dingen opgepikt hebt.
Gloria is van het project Cacia waar we enige jaren geleden een asiel hebben opgebouwd, Gloria heeft dit in de loop van de jaren uitgebouwd en zie nu de nieuwe aanwinst. Geweldig toch!!

 

 


We proberen een helpende hand te bieden aan de stichting Pravi te Portugal, Sesimbra. Pravi wordt geleid door Maria en heel veel vrijwilligers en opvangadressen. Zij hebben geen eigen asiel, willen dit wel graag gaan realiseren en maken gebruik van heel veel opvanggezinnen en opvangtehuizen, alsook een soort hondenhotel in de omgeving om zwerfdieren, mishandelde dieren etc. te proberen onderdak, voeding en medische verzorging te geven. De opvanggezinnen zitten overvol en de schrijnende gevallen blijven maar toenemen. De nood is erg hoog. 

Onlangs hebben we een tuinhuisje geschonken voor de opvang van katten in Cacia.


 


Taliba 

Kijk eens hoe mensen in sommige landen met dieren omgaan!!

Menina en haar pups    5 moederloze pups                                        

     

 

Isis en Iris                        Lobita                              

   

Pups schuur Agueda        Marisa  

 webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228