Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Beste Mensen,

Denk goed na voor de aanschaf van een dier, welk dier dan ook.
Alle dieren zijn mooi, lief en schattig. Ogen staren je aan en je bent verliefd.
Kijkt u echter eerst goed naar een ras (als dat bekend is) en naar wat de omschrijving zegt over een karakter of afkomst. Probeer dan in te schatten hoe dat betreffende hondje of katje in uw gezinssituatie past, in uw werkschema ed..
Mensen die hele dagen werken en elkaar niet op kunnen vangen qua aanwezigheid, schaft u dan in elk geval geen hond aan. Of u moet de mogelijkheid hebben voor een grote kennel (maar dan moet het ook nog een ras zijn wat tegen buitenzijn kan), of u heeft al een 2de hond (wat het vaak aangenamer maakt) ed.
 
Als stichting bieden wij de mogelijkheid dat een dier terugkomt als het niet meer gaat, maar er moeten wel gegronde redenen zijn dan, want een dier is geen inruilprodukt. Tevens is het niet de opzet van een stichting om dieren terug te krijgen, maar juist dat zij voor altijd nu een blijvend thuis krijgen. Bij elke hond of kat staat altijd een zo goed mogelijke omschrijving vermeld. Hierin wordt u eerlijk geïnformeerd over het betreffende dier, indien van toepassing wat de bevindingen zijn vanuit het opvanggezin, de vrijwilligers vanuit Portugal etc..
Natuurlijk kunnen er dingen zijn die onbekend zijn of onoverkomelijk . We zullen dan altijd voor u en het dier klaar staan.
 
Echter veel herplaatsingen kunnen worden voorkomen, als men zich altijd goed informeert over het ras, de bijzonderheden die dat ras met zich meebrengt, alsmede wat voor karaktereigenschappen er in een ras of dier zitten. De informatie wordt altijd up to date gehouden.
 
Deze adviezen gelden natuurlijk altijd, zowel voor een dier wat u zelf aanschaft in Nederland of bij een stichting of particulier. Het is niet onze bedoeling om een uitweg te bieden, als men denkt we zijn het weer zat! Denk ten alle tijden goed na over de aanschaf, de tijd, het werk ed. wat het met zich meebrengt als u een dier aanschaft.
Niet ieder voldoet aan de verwachtingen, maar ook dat moet u van te voren inschatten, want niet elk dier is gelijk. Net als mensen heeft elk dier zijn leuke en minder leuke dingen en zullen er soms aanpassingen plaats moeten vinden.
 
Wij zullen te allen tijden klaar staan als u informatie wenst over het betreffende dier, maar ook info over een ras of karakter of wat eventueel te verwachten.
Ook als mensen een dier willen adopteren proberen wij altijd zo goed mogelijk in te schatten of een dier past bij het adoptiegezin. Het kan dus ook zijn dat we een negatief advies geven hierin.
Dit is niet om u te dwarsbomen, maar juist bedoeld om latere problemen te voorkomen.
Want een snoetje of ras kan trekken, maar juist misschien helemaal niet bij u passen.
Het is nog steeds zo dat mensen vallen op een uiterlijk en dat is begrijpelijk, het oog wil ook wat, maar des te belangrijker is het of een dier in een gezin of situatie past.
 
Dit is zowel voor het dier als voor u veel prettiger. Als een van beide ongelukkig is, schiet niemand er wat mee op. Ook doen wij dit om herplaatsingen te voorkomen, want juist dat maakt dat dieren ongelukkig worden en soms zelfs verknipt. Want problemen zijn er juist niet om te verplaatsen, maar om op te lossen om juist herplaatsing te voorkomen. Advies wordt niet voor niks gegeven, dit is om zowel de dieren als de mensen te beschermen.
 
We hebben liever dat mensen meerdere malen bellen of mailen voor info, dan dat er ondoordacht overgegaan wordt tot aanschaf. Ook na adoptie zijn we altijd bereikbaar voor advies.
Veel komt voor uit ontwetenheid en veel kleine dingen kunnen later grotere problemen worden als men het laat liggen. Het gevolg is vaak: die hond of kat is onmogelijk. NEE er is niet goed ingesprongen op wat het dier aangaf of nodig heeft. Net als een kind heeft een dier begeleiding nodig, regels ed. Waar een dier ook weg komt, het gaat door een pubertijd, heeft zijn streken, probeert de eigenaars uit enz.
 
Wij wensen u heel veel plezier met het kijken naar een trouwe kameraad.
Mocht u vragen hebben we zijn altijd bereikbaar per mail of per telefoon. De gegevens staan wel vermeld onder elk dier bij ADOPTIE of op de homepage onder CONTACT.
 
Mocht u overgaan tot aanschaf van een dier overweegt u dan serieus om met uw nieuwe kameraad op cursus te gaan, dit kan u beiden zoveel voordeel opleveren.
 
Waar dient u aan te denken als u een adoptiehondje ophaald!!
 
U bent net de nieuwe eigenaar geworden van een nieuw maatje en nieuw gezinslid.
Als u het hondje op gaat halen, denk er dan aan om een halsband mee te nemen en een riem.
Houd u de eerste dagen rekening met een evt. ongelukje in huis, omdat veel dieren toch al langere tijd in een asiel of opvang gezeten hebben en soms even moeten overschakelen naar een thuissituatie. Meestal is dit niet het geval, maar wij willen u dit toch even meegeven! Straf een dier hier niet voor, negeer het en zet de hond even buiten neer.
Pups is natuurlijk wat anders, maar wij nemen aan dat iedereen dit weet. Misschien een handige tip is om kranten neer te leggen en deze langzaam aan elke dag een stukje dichter naar de achterdeur te verplaatsen. Op die manier leren ze waar ze eruit moeten als ze nodig moeten.
 
Als u de hond ophaald, zorg ervoor dat een evt. nieuwe halsband om gedaan wordt in het opvanggezin of in het pension, niet deze in een auto of ergens anders omwisselen. Of wacht tot u thuis bent, als hij of zij wel een halsband om heeft. Weet u niet zeker welke maat het moet zijn, vraag dan het pension of het opvanggezin om even de maat van de hals op te nemen van de hond.
Zorg ervoor dat de hond eerst goed went aan u en de omgeving en houd hem dus goed aangelijnd.
Ondanks dat mensen soms ervaring hebben en denken dat een diertje meteen los kan, houd gewoon rekening ermee dat elk dier moet wennen en een band moet krijgen met de eigenaar alvorens los te kunnen.
Laat een hond rustig aan alles wennen, niet meteen dezelfde dag meenemen naar drukke gebieden, winkels, markten enz.
Ook niet meteen het hele huis vol met mensen, ondanks dat we allemaal begrijpen dat de nieuwe aanwinst graag getoond wil worden.
Laat uw maatje wennen aan de geuren in huis en de gewoontes en neem hier even de tijd voor.
 
Wij adviseren om de eerste week tijdens het uitlaten de hond een vaste route te laten lopen in de naaste omgeving van het huis.
Laat haar of hem zowel in de voortuin als achtertuin een paar keer plassen, dit om het diertje zijn of haar eigen geur daar te markeren, dat mocht hij of zij per ongeluk eens loslopen dat ze altijd hun eigen geur weer kunnen oppakken.
Ga pas na de tijd evt. routes langer maken, maar zorg er de eerste weken voor dat het vaste routes zijn zodat een diertje zijn omgeving leert kennen.
 
Overdenk of u een bench wil aanschaffen of niet. Veel dieren zijn dit wel gewend en dit kunt u altijd vragen aan het opvanggezin waar hij of zij verblijft.
Vraag bij de opvang wat voor gewoontes het diertje gewend is en probeer dit de eerste dagen aan te houden en dan kan het langzaam veranderen. Vraag ook aan de opvang of uw wat voer kan meekrijgen, zodat de overgang naar ander voer goed gedaan kan worden.
Ga het nieuwe voer met het meegegeven voer mengen gedurende de eerste dagen. Eerst een kwart nieuw met de rest oud, dan half om half en dan kunt u op het nieuwe voer overgaan.
Dit kan desondanks nog wel eens de reaktie opleveren dat een hondje even aan de dunne raakt. Dit komt dan door het wisselen van voer.
U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Een mergpijpje bij de slager weg kan helpen evt. u kunt dit gewoon rauw geven.
 
Een opvanggezin of pension bij ons is geen opvoedplaats. Wij proberen de honden altijd zoveel mogelijk mee te geven, maar het is de verantwoording van de nieuw baas om zelf cursus te volgen, het diertje op te voeden en zindelijk te maken als dit van toepassing is. Opvanggezinnen en pension moeten een tijdelijke leuke herinnering worden voor de dieren.
Wij zullen altijd wel proberen om de grondbeginselen aan een hondje mee te geven. ( aan de riem lopen, zit, beetje volgen, huisregels enz ) Wel zal elk opvanggezin hier hun eigen regels in hebben, informeer hier naar.
 
Mocht u tegen dingen aanlopen, aarzel dan niet en ga niet zelf door modderen met oplossingen zoeken, maar bel of mail ons!!!
Wij komen helaas nog steeds tegen dat mensen te lang het zelf willen oplossen maar het evt. probleem steeds groter wordt.
Hoe sneller wij kunnen adviseren en kunnen begeleiden hoe beter dit is voor een diertje.
 
Het kan zijn dat wij soms druk zijn en pas later op mail of telefoon kunnen reageren, maar probeerd u dan aub nogmaals en stuur anders even een sms. Vaak hebben wij vele telefoontjes en mailtjes per dag en de nodige andere werkzaamheden.
Tevens om de kosten te drukken van het telefoneren, willen we liever niet steeds terug moeten bellen.
Hoe meer geld overblijft, hoe meer dieren tenslotte gered kunnen worden. Hopelijk heeft u hier begrip voor, wij moeten het tenslotte doen van donaties en giften.
 

Nog een bestand met aanbevelingen ten aanzien van de adoptie: Verwelkom een nieuw maatjewebburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228