Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Onze honden worden standaard ontwormd ( ringworm enz. ) , gevaccineerd ( ter voorkoming van Hondenziekte ( Distemper ) , Parvo  enz ), krijgen een anti vlo- en tekenbehandeling en worden behandeld voor hartworm.
 
Alle honden bij ons die komen uit zuidelijke landen zoals bijv Spanje en Portugal worden standaard getest na 7 mnd. 
Voor de 7 mnd heeft dat niet zoveel zin aangezien er een incubatietijd bestaat van 7 jaar evt. Tevens zijn ze dan nog te jong om het zo te ontwikkelen dat het getest kan worden. 
Ondanks testen kan het dus wel voorkomen dat het adoptiehondje alsnog later Leishmania ontwikkeld. 
Er is dus helaas ondanks testen geen garantie op te geven of een diertje dit ontwikkeld of niet. 
Wel is het zo dat het ene gebied een groter risico vormt voor dieren dan de andere. Niet overal komt de zandvlieg voor. Dus afhankelijk van het land van herkomst wordt er getest op Leishmania. 
Bij dieren waarvan wij weten dat zij Leishmania hebben, zal ook altijd dit vermeld worden vooraf adoptie, zodat mensen een bewuste keuze kunnen maken of zij hiervoor willen staan en of zij een diertje met een chronische ziekte willen adopteren en hier financieel voor kunnen staan. 
Tegenwoordig zijn er gelukkig wel medicijnen die dit redelijk onder controle kunnen houden. 
Helaas is het nog steeds zo dat de dierenartsen in Nederland niet allemaal even up te date zijn met alle mogelijke behandelmethodes , dus is het altijd goed om eerst goed te informeren bij een stichting wat te doen en welke mogelijkheden er aanwezig zijn. 
 
 
Andere ziekten doen door de vreemde naam vermoeden dat het hier om andere ziektes gaat dan die in Nederland voorkomen, maar Giardia ( darminfectie ), Ehrlicha ( ziekte van Lym ), Demodex ( veroorzaakt door verwaarlozing of verwaarloosde puppyschurft ) en Parvo bijv. komen ook in Nederland voor. Besmetting kan veroorzaakt worden door bijv. speel of uitlaatweides, vies drinkwater, bosrijke woon- wandelomgeving enz. Houd u daarom altijd de uitlaatomgeving in de gaten en controleer uw hond na de boswandeling op teken. Ook hoog gras is een favoriet van teken. Verschoon het drinkwater elke dag en houd het vacht en de huid van uw dier schoon door borstelen ed. Was echter een dier nooit teveel, dit kan jeuk, schilfers en extra verharing veroorzaken en u haalt de beschermlaag uit het vacht.
 
Alles over ziekten, de symptomen en behandelingsmethodes valt na te lezen op deze pagina. Als blijkt dat uw diertje toch onverhoopt een ziekte heeft onderleden, al is de kans niet zo groot hierop, neemt u dan contact met ons op hierover zodat wij in overleg kunnen treden over de behandeling en de kosten hiervan.
 
Zorg altijd voor een goede ontworming op tijd ( 2 x per jaar bijv. Advocate, Stronghold of Milbemax , afwisseling van merken kan een beter effect hebben ), goede vlo- en tekenbehandeling ( Stronghold, Advocate, Frontline ). Dit voorkomt al veel problemen.
Mocht u met uw hond naar het buitenland gaan en uw verblijfadres ( strand of veel zand )  of het land waar uw verblijft ( zuiderlijke landen ) behoort tot een risico factor schaf voor uw hond dan een Scalibor band aan. Dit is tegen de zandvlieg die Leismania veroorzaakt. Let wel op dat sommige ( wind ) honden een allergische reaktie kunnen hebben op de halsband, doe deze in een vertrouwde omgeving dan even af en later weer om.
 
Natuurlijk raden wij u aan om altijd een dierenarts te raadplegen. Deze gegevens zijn alleen een leidraad om ziektebeelden en symptomen te herkennen en zodoende daar sneller op te kunnen reageren en naar te handelen.
 
 
Bekijk de afbeelding op ware grootte
 
 
 
 
 
 
 
 
 


webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228