Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

OPVANGGEZINNEN

Biedt u ze een reikende hand. Wij zoeken opvanggezinnen. Enerzijds erg leuk en dankbaar werk om te doen, anderzijds ook enorm zwaar en moeilijk om te doen. Over het algemeen bent u dat eerste echte warme thuis voor het dier. Een dier dat vaak een vreselijke achtergrond heeft en de mens vaak opnieuw moet leren vertrouwen. Wij verwachten van u geduld en inzet. Vertrouwen opbouwen, zindelijk maken, leren lopen aan de riem, basiscommando''s aanleren. Ook het laten wennen aan de omgeving. Denk aan auto''s en brommers, kinderen, geluiden in en om het huis etc.. Dit zijn kernpunten die het dier zich eigen moet gaan maken. Dit wil niet zeggen dat het ieder dier hier aan ontbreekt maar regelmatig zal dit toch wel het geval zijn.

Soms wordt een dier vrij snel geplaats, soms kan er ook langere tijd over heen gaan. Dit is ook iets wat u van tevoren goed moet overdenken. Het zou erg vervelend zijn voor het dier als het wederom verplaats moet worden, omdat het het opvanggezin te lang duurt. "Gesleep met de dieren" willen we absoluut voorkomen.

Als u zich aanmeldt als opvanggezin kunt u natuurlijk zelf uw voorwaarden aangeven. Te denken valt hierbij aan wilt u een teef/poes, reu/kater of pup/kitten opvangen. De grootte van het dier enzovoorts. Om de ''klik'' zo goed mogelijk te laten verlopen is het zinvol zoveel mogelijk gegevens en wensen te matchen.

Medische kosten en andere kosten, wel in overleg met het bestuur, worden vergoed. Als er dringende medische zorg nodig is moet u dit natuurlijk direct doen. Hiervoor geldt dat het dier het belangrijkste is en de rest naderhand wel geregeld wordt. We zouden het natuurlijk fijn vinden als u het dier op eigen kosten wilt voeren, mocht dit een probleem zijn dan vergoeden wij of leveren wij het voer. Als u kosten maakt wilt u hiervan de factuur bewaren (inclusief B.T.W.) voor onze boekhouding. De opvang geschied geheel op eigen risico. Een eventuele bench kunt u te leen krijgen van de stichting indien dit gewenst is.

Als wij dieren hebben die in de opvang moeten, kijken we naar de wensen van opvanggezinnen en de karaktereigenschappen en behoeften van het dier (voorzover wij daar volledig inzicht in kunnen verkrijgen) en bellen de opvanggezinnen op om hierover te overleggen. Mocht het ondanks uitvoerige afwegingen toch niet klikken, c.q. goed gaan dan treden we in overleg en gaan we hier een oplossing voor vinden. We laten u niet vallen. We zorgen dat we altijd reserve-opvang hebben.

Als er belangstelling is voor het dier leggen we het contact met u om een afspraak te maken. Probeert u zoveel mogelijk informatie over het dier te vertellen aan de potentiële adoptanten zodat zij een goed beeld van het dier krijgen. Positieve maar ook minder postieve dingen zijn belangrijk om te vertellen. Als tot adoptie wordt overgegaan mag u zelf beslissen of u het dier wilt brengen of dat het nieuwe adoptiegezin het dier bij u komen ophalen. In de loop der tijd raakt u natuurlijk gehecht aan het dier en dit zullen moeilijke momenten zijn, maar het feit dat u een warme opvang bent geweest voor een dier ''in nood'' en mee heeft geholpen aan het verkrijgen van een goed thuis zullen een troost zijn.

We hopen u als opvanggezin te mogen begroeten.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Karin de Haan via apf2007@live.nl

Klik hier voor de brief die wij de opvanggezinnen laten tekenen.webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228