Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Surviver. Portugal op zijn slechts. 

aankomst bij Ana dierenarts

de witte spikkeltjes zijn maden


na 3 dagen aan infuus bij dierenarts

Hier zijn een paar foto’s van Surviver, een jonge reu van een jaar of twee. Hij is zwervend in de campo gevonden door de President van de Junta da Freguesia van São Brás de Alportel ergens in de heuvels ten noorden van ons huis. Hij strompelde daar rond op 3 poten, want een van zijn voorpoten was verdwenen, afgerukt of afgebeten. Waarschijnlijk is hij het slachtoffer van een van de vele illegale klemmen, welke door jagers uitgezet worden om wilde zwijnen te vangen. Deze klemmen zijn zo sterk, dat het beenbot in 1 klap gebroken wordt. Ontsnappen is niet mogelijk. Surviver is uit de klem gekomen, door zijn been stuk te trekken of misschien wel af te bijten. Wij denken, dat dat laatste is gebeurd.

De President van de Junta da Freguesia is een belangrijke man, gekozen door de bevolking. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de bevolkingsadministratie en moet ook ieder jaar voor ons een formulier “Bewijs van Leven” tekenen, zodat wij weer voor 12 maanden onze A.O.W. uit Nederland mogen ontvangen.

De President heeft een van de mensen van onze stichting Dar para Querer a Voz dos Animais de S. Bras verteld wat hij had gezien en wij hebben met de hulp van een aantal brandweerlieden Surviver gevangen en vervolgens direct naar onze dierenarts gebracht. Surviver heeft naar onze mening een aantal weken op 3 poten rondgezworven, kompleet ondervoed, terwijl de maden zich volvraten aan de resten van zijn afgebeten voorpoot.

Toen wij de President vroegen of hij aangifte had gedaan bij de SEPNA, een politieafdeling, die zich bezig houdt met flora en fauna, een soort dierenpolitie, zei hij dat dit de taak was van de gemeentelijke dierenarts. Op de vraag of hij dan de gemeentelijke dierenarts van het gebeuren op de hoogte had gesteld, kregen wij een ontkennend antwoord, want die dierenarts zou toch niets doen, want hij is een goede vriend van alle jagers. Vervolgens vroegen wij hem of de gemeente de kosten van de dierenarts zou betalen en zijn antwoord was, dat hij niet over het geld ging.

De conclusie van de discussie was, dat een hoge ambtenaar het initiatief neemt om een zwaar gewonde hond te redden, maar de verantwoordelijkheid voor de kosten overlaat aan particulieren met een groot hart voor dieren.

 

We weten nog niet wat de kosten van de dierenarts zullen zijn, maar doen hierbij een oproep aan alle goede mensen in Nederland om via APF ons een donatie te geven. Maar nog fijner zou het zijn, wanneer er iemand in Nederland zou zijn, die deze arme stakker zou willen adopteren en in huis zou willen nemen. Wij van onze kant zullen dan onze best doen om Surviver, een echte overlever, op te knappen.

 

Wie kan en wil ons helpen?

Ad en Marie-José Mombers


Update Oktober 2011

Gerda van Ojik, Trees Tiehuis, Yvon Elkhuizen, Annerieke Jahe en Yvonne Winters hebben 100 euro gedoneerd voor Surviver. Heel hartelijk dank hiervoor!!


Update 17 November 2011

Klik hier voor een aantal nieuwe foto''s.

Er is inmiddels al voor €170,- aan donaties binnengekomen voor Survivor iedereen heel erg bedankt daarvoor.


Update 6 Maart 2012


Het gaat erg goed met Survivor.
Ana de dierenarts heeft besloten om Survivor zelf te houden dus vanaf nu is hij in goede handen.
Iedereen die een donatie gedaan heeft voor deze lieve kerel heel erg bedankt, want zonder u was dit allemaal niet mogelijk geweest!

 


 

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228