Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

10 Pups levend begraven.

De burgemeester in Calarasi is nog meer in verlegenheid gebracht door zijn medewerkers.
De hondenvangers die vreselijke dingen uithalen in opdracht van de burgemeester sinds de euthanasiewet in Roemenië aangenomen is ( ze deden het hiervoor ook al maar werden toen nog een beetje in toom gehouden ) hadden voor het Gemeentehuis 9 pups levend begraven.
Gelukkig werd dit opgemerkt door mensen en die hebben meteen de brandweer en politie gebeld.
Alle pups hebben het overleeft gelukkig!
Mede door dit voorval is er een kleine verandering bezig in Calarasi.
 
Door eerder genoemde aktie, waarbij een radiozender van Calarasi onderzoek heeft gedaan naar het gemeente asiel van Calarasi en dit op het internet gezet heeft, zijn er meerdere zenders gevolgd. Tevens liggen er inmiddels 4 aanklachten tegen de burgemeester bij de politie.
Achter de schermen wordt dus gewoon doorgegaan om deze man aan te pakken zodat de dieren in het asiel van Calarasi humaan worden behandeld.
Binnenkort gaan we weer een gesprek aan om te zien of hij zich nu wel aan de voorwaarden van onze overeenkomst gaat houden. Hij zal zich moeten bewijzen.
We hebben inmiddels via betrouwbare bronnen wel begrepen dat de dieren wat meer eten krijgen.
 
We zijn er natuurlijk nog lang niet maar goed de eerste stappen zijn gemaakt.
We houden de bronnen, medewerkers en andere dierenliefhebbers geheim zodat zij hun werk kunnen doen.
Wel willen wij hun heel heel hartelijk danken voor al hun inzet en steun!!!
Jullie weten zelf wel wie dat zijn!!
Zij hebben toch al weer een heel stuk geholpen, samen staan we sterker.
 
Dus we gaan duimen voor een goede afloop met de gesprekken maar vooral voor een juiste intentie van de burgemeester en anders gaan we hem nog meer het vuur aan de schenen zetten.
Al zal hij zich op dit moment beslist niet blij voelen met 4 aanklachten en een 5e misschien aan zijn broek voor het handelen van zijn hondenvangers!
 
We gaan door!!!!

Klik hier voor de vertaalde site uit Roemenië.


Update 13-12-2011

Belangrijk nieuws uit Calarasi Roemenie 


Update 11-1-2012 14.50 uur

De euthanasiewet is verworpen door het Roemeeense Constitutioneel Hof!  

Net gebeurd! Euthanasie is illegaal! 


Update 18 Januari 2012

N.a.v. van onze aktie aangaande de misstanden in Calarasi heeft Viervoeters besloten om tot eind februari een groot sterilisatie/castratie project op te zetten.
Dit is geweldig nieuws!!
Zo stap voor stap komt er langzaam steeds meer op gang. Geweldig!!


Update 23 Januari 2012

Na alle rumoer van de laatste tijd met goed en minder goed nieuws soms, is er nu fantastisch nieuws voor de dieren in Calarasi! Er zijn al veel ontwikkelingen geweest n.a.v. onze noodkreet enige tijd geleden over de situatie in het gemeente asiel van Calarasi.
Naast het sterilisatie/castratie project wat Viervoeters heeft opgezet ( loopt tot eind februari )n.a.v. onze oproep,  hebben zij tevens besloten het gemeente asiel in Calarasi over te nemen.
Zij gaan zorgen voor betere zorg, voer ed.
En hopelijk krijgen de dieren nu ook nog betere onderkomens, want ondanks beloftes van de burgemeester over de dierenverblijven, is alles nog lang niet voor elkaar.
 
Maar dit is geweldig nieuws!
Wij zijn super super blij hiermee!
 
Onze dierenarts zal erbij betrokken blijven en wij zullen ook zorgen dat er steun gegeven blijft worden aan de dieren van Calarasi. De taken die Viervoeters niet kan doen of wat niet binnen hun beleid valt, kan door ons dan opgepakt worden bijv. adopties ed. Tevens zullen wij de zwerfdieren op straat blijven steunen met donaties voor sterilisatie/castratie en voor andere medische zorg. Deze steun zal zijn door gewone giften maar ook door virtuele adopties ( waarbij mensen op afstand een diertje kunnen ondersteunen door een maandelijkse gift en hiervan worden de dieren behandeld. ) Dit zal ook gebeuren met de dieren in het asiel die extra hulp nodig hebben. Dus op die wijze kunnen wij evt Viervoeters weer aanvullen.
 
Dit alles is te danken aan alle geweldige lieve mensen die dit toch in gang hebben gezet waaronder Raluca van Orfa en al haar kennissen en vrienden in Roemenië, Valentina onze vrijwilligster die zich er als een pitbull in heeft vastgebeten om de aandacht te blijven vragen voor de vreselijke situatie ( ook zij sponsord daarnaast geregeld verschillende dieren virtueel ), Jolanda een andere vrijwilligster die al meerdere keren met mij op reis is geweest naar Calarasi en zich ook steeds blijft inzetten voor de dieren daar ( sommige honden heeft zij gesponsord voor medische zorg, opvang enz. ). Zoveel meer mensen die later in een apart stuk nog benoemd zullen worden.
Ere wie ere toe komt!
 
Wij zullen met allen die zich nu inzetten daar, een goede samenwerking tussen verschillende organisaties en partijen > zoals het zou moeten zijn overal< de druk erop blijven houden.
Mede dankzij de inzet van een hele jonge journalist die er bovenop is gedoken is daar veel aan het veranderen.
Hij wil zich nu ook nog storten op het gemeente asiel van Boekarest. Chapeu voor hem!
 
De manager van het asiel is ontslagen door de burgemeester ( er moet 1 de zondebok zijn natuurlijk )  en de burgemeester zelf hangt nog steeds een aantal aanklachten aan zijn broek. Hij is inmiddels zo geschrokken dat hij de journalist al had gebelt om te zeggen: Mocht er weer iets niet goed zijn dan moet je mij eerst bellen.
Dus hij voelt goed de druk van alles en dat is geweldig!
Onder de media druk heeft hij met Viervoeters nu een overeenkomst gesloten, net zoals hij vorig jaar met ons gedaan had, maar goed zij zijn machtiger dan ons dus helemaal prima.
Als de dieren maar geholpen worden. Wij zeggen altijd het maakt niet uit door wie of hoe, als het maar gebeurd!
En zolang we allemaal de druk erop blijven houden, zal hij wel zijn uiterste best doen om mee te werken.
Binnenkort komt er een nog een stukje hierover op onze website!
 
En voor allen die zich ingezet hebben:  respect en dank jullie heel hartelijk voor alle inzet! 
Jullie zijn fantastisch!!
 
Dit is nou eens een voorbeeld van hoe dingen kunnen gaan als je samen de schouders eronder zet. Hopelijk kan dit ook voor andere landen en projecten!
Want het blijkt toch weer samen sta je sterker!
 
Wij hopen dat dit eindelijk een nieuw tijdperk inluid voor de dieren van Calarasi maar bovenal voor alle dieren in Roemenië!
Waar wij kunnen zullen wij blijven helpen en steunen.

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228