Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Nieuwsbrief Februari 2012
 

 

Memoriam

Wij willen graag even beginnen bij de hondjes die ons ontvallen zijn en veel verdriet hebben achtergelaten bij hun nieuwe baasjes.

  

    

Bowey ( Brad )                      Thera                             


Nilo
 

Lieve Bowey,Thera en Nilo rust zacht en veel plezier onder de regenboogbrug.

 


 

Geplaatst in Nederland

Naast deze nare gebeurtenissen zijn er natuurlijk ook goede berichten en zijn er weer de nodige hondjes geweest die een liefdevol huisje hebben gevonden in Nederland.

          

           

Baron                                        Idora               
                       

 

Lord                                              

          

           

Dylan                                      Tristan                                   


Anwen

 

Dit zijn er zo even een paar die hun geen zorgen meer hoeven te maken over hun toekomst.

Iedereen die de afgelopen maanden een hondje van ons heeft geadopteerd heel erg bedankt hiervoor!

 

 


 

Opslag Gezocht

 

Wij krijgen heel vaak hulpgoederen aangeboden en helaas door gebrek aan opslagplaatsen moeten wij weleens dingen weigeren, omdat we geen plek hebben om het op te slaan terwijl wij de spullen zo goed kunnen gebruiken.

Wij zijn daarom dus op zoek naar opslagplaatsen waar de spullen voor langere tijd ondergebracht kunnen worden. Heeft u ruimte die u niet benut en het niet erg vindt om hulpgoederen voor ons op te slaan. Laat het ons dan weten, want wij zouden er erg blij mee zijn.

Heeft u een opslag mogelijkheid voor ons?

Dan kunt u contact opnemen met:
Annerieke 06-15382842 of
annerieke@abandonedpetsfoundation.nl

 

 

 


 

Actie Thomas

 

We hebben inmiddels de eerste €200,- overgemaakt van de actie van Thomas naar het asiel San Bartolome in Spanje. Daar zijn ze inmiddels begonnen met een vaccinatie project en zijn er al verschillende hondjes gevaccineerd.

 

Ook hebben we 2 oude hondjes laten vaccineren, ontwormen, ontvlooien en chippen deze 2 oude hondjes die altijd samen zijn geweest zullen eind deze maand overkomen en worden geadopteerd door onze vrijwilligster Tineke die altijd heel begaan is met oudere hondjes.

Sara                                 Bufy

Het volgende wat we van het geld van Thomas zullen doen is de 7 hondjes die nog in Roemenië verblijven over laten komen naar Nederland.

 

 

 

Bedankt

Helaas heeft Ruth aangegeven dat zij geen vrijwilligerswerk meer kan doen voor APF.

Wij willen haar heel erg bedanken voor alle inzet en steun die we van haar hebben mogen ontvangen.

 

 


Nieuwe Sponsor

Ook willen wij Biofood heel erg bedanken dat hun sponsor van ons zijn geworden. Valentina heeft geregeld dat als wij voer nodig zijn wij hun kunnen bellen en dan zorgen hun dat er voer voor ons klaar staat zodat we nooit met lege handen in het buitenland hoeven aan te komen.

 

 


 

Even Voorstellen

De samenwerking tussen de Abandoned Pets Foundation en het dierenasiel in het Spaanse San Bartolome staat nog maar in de kinderschoenen. Toch is er sinds het eerste contact in september vorig jaar tussen APF-voorzitter Karin de Haan en ons asiel al ongelofelijk veel bereikt. Halverwege februari zullen wij het veertigste adoptiehondje in Nederland afleveren. Geen van ons had in september kunnen vermoeden dat wij zo veel hondjes in zo´n korte tijd een nieuw bestaan in Nederland zouden kunnen bieden.

Wat de reden van dit succes is niet aan ons om te beoordelen. Wij kunnen slechts vertellen wat wij hebben gedaan en zullen blijven doen om onze hondjes een betere kwaliteit van leven te kunnen geven in Nederland.

Allereerst is er zeer intensief e mail contact tussen APF en ons asiel. Wij zijn er van overtuigd dat gezinnen die er over nadenken om een Spaans hondje te adopteren, zo goed mogelijk geïnformeerd willen zijn. Daarom willen wij goed en snel antwoorden geven op vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaalde hond. Het gaat dan om vragen die variëren van hoe gaat is dit hondje met katten om tot aan de karaktertrekken van de hond.

Voor ons in San Bartolome in Spanje is echter het allerbelangrijkste dat wij de geadopteerde hondjes gezond in Nederland afleveren. Hoewel wij in San Bartolome met een minimum aantal vrijwilligers werken, houden wij de gezondheid van alle honden zeer nauw in het oog. Wanneer dat nodig is worden antibiotica kuurtjes gegeven, wordt een zalfje gesmeerd op een wondje of worden ontwormingskuren gegeven. We laten zelfs operaties uitvoeren en betalen die uit eigen zak. Het resultaat mag er zijn, want tot heden zijn al onze hondjes uit San Bartolome allemaal gezond in Nederland gearriveerd. Wij zullen er voor zorgen dat dat zo blijft.

Maar het succes in de samenwerking tussen  APF en ons asiel heeft ook een keerzijde. Het is een kostbare zaak om een hondje klaar te maken voor vertrek naar Nederland. En geld is een erg schaars goedje in ons asiel. Het kost grofweg 40 euro´s om een hond vertrek klaar te maken: rabies vaccinatie en een cocktail, chip, paspoort, ontwormingskuur en tests voor leishmania en hartworm. Het klinkt niet als veel geld, maar als er vrijwel niets aan geld binnenkomt dan wordt het weldegelijk duur. Als vrijwilligers hebben wij het gevoel dat wij in een krankzinnige patstelling zijn verzeild geraakt. Aan de ene kant weten we dat we goede leefomstandigheden in ons toch al zo volle asiel alleen kunnen garanderen door veel honden geadopteerd te krijgen. Aan de andere kant is adoptie zo kostbaar dat we het niet langer kunnen bekostigen.

Dit is dus niet alleen een succesverhaal, maar vreemd genoeg ook een noodkreet. Wij kunnen de prima samenwerking met APF alleen voortzetten als onze adoptiekosten drastisch worden verlaagd. Daarom hebben we urgent donaties nodig. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst prachtige, gezonde honden voor adoptie naar Nederland blijven sturen.

 We willen graag Karin, Sharon, Jolanda en de rest van het APF-team ontzettend bedanken voor al hun hulp en toewijding voor ons werk in het dierenasiel in San Bartolome in Spanje.

Joop Breedveld

Caroline James

 

 


 

Veiling

Wij hebben dit prachtige schilderij gedoneerd gekregen van kunstenaresse mevr. Falize-van Ree.

Afmetingen: 50 cm x 50 cm materiaal: acrylverf.

Afbeelding: West Highland White Terriër.

Startbod vanaf € 75,-

Wilt u dit schilderij nou graag in u bezit hebben doe dan een goed bod en wie weet bent u binnenkort eigenaar van dit prachtige schilderij. Het schilderij kan afgehaald worden in Amsterdam.

U kunt u bieden mailen naar: Sharon-apf@live.nl  of Karin-apf@live.nl

Voor meer artikelen waar u op kunt bieden, kunt u gaan naar


VEILING voor dierenhulp

 

 

 


 

Puppie of Kittenpakket

 

Beste lezers van deze nieuwsbrief.

 

Via onderstaande link kunt u een gratis puppypakket of een gratis kittenpakket aanvragen. Wij zouden het voer heel erg goed kunnen gebruiken dus als u er 1 voor ons zou willen aanvragen zouden wij heel erg fijn vinden. Dan kunnen we binnenkort weer een transport met voer naar de diertjes laten gaan, zodat ze weer een tijdje voorzien zijn van voeding.
Alvast heel erg bedankt namens de diertjes!

http://www.boerenbond-welkoop.nl/beste-start

 

 


 

Welkoop Actie

APF één van de tien doelen die door de welkoop worden gesteund met € 1000,=

 

Klik hier voor het persbericht.

 

 


Einde

Wij hopen dat u veel plezier beleefd heeft aan het lezen van onze nieuwsbrief. Mocht u nog suggesties hebben of wilt u ook graag iets in de nieuwsbrief willen hebben? Laat dit dan even weten aan Sharon Bult via
sharon-apf@live.nl
Iedereen die ons de afgelopen maanden op wat voor manier ook heeft geholpen heel erg bedankt daarvoor en tot de volgende nieuwsbrief.

Groetjes team Abandoned Pets Foundation
webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228