Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Portugal projectweek september 2012‏

2 Oktober  2012

Zondag hebben we nog een beetje rustig aan gedaan in de morgen en middag. Maar er is weer voer opgehaald bij de supermarkt waar Gloria samen met anderen voer inzameld voor de asielen. Het was een mooie opbrenst dit weekend. We hebben nog een foto''s gemaakt van de andere hondjes die ook op de site komen voor adoptie.
Daarna zijn we vertrokken om Yardell te wassen want die zou er niet uit zien. Maar toen we aankwamen bij het pension ( Natasha had hem en Faisca al eerder gebracht omdat zij zelf naar Nederland zou met een aantal hondjes voor adoptie ), bleek hij en Faisca al helemaal mooi schoon en getrimd te zijn. Dat hebben we nog nooit meegemaakt in Portugal. Zo mooi fris en schoon en beide ruikend naar hondenparfum hahaha.
 
Yardell had eerst zoiets van wat een mensen allemaal, want we kwamen daar met 7 mensen aan dus dat was best overweldigend die aandacht, maar zo ineens had hij zoiets van Hey jou ken ik en had ik die heerlijke dikke kop in mijn schoot liggen en daarna heerlijk geknuffeld en in het gras gelegen. Zo mooi om die mooie knuffelbeer weer te zien. En Faisca was erg verlegen maar ook zo''n lieve schat. Die zit inmiddels thuis en doet alsof ze niet beter weet. Ook Yardell is naar zijn nieuwe baasjes gegaan en daar ben ik eerst nog mee naar toe gegaan om hem te introduceren bij zijn nieuwe vrienden en om hem te laten wennen aan zijn nieuwe thuis, maar daar gaat het ook heel goed mee.
 
We zijn bijna de hele nacht opgeweest want we moesten om 7.15 al vliegen dus we zijn met de bus naar Lissabon gereden nadat we alle hondjes overal weg hadden gehaald. Het asiel moesten 3 uitkomen, Yardell en Faisca hadden we al bij ons en MJ Cunha heeft om 17.00 Robin en Rhiya ( Ovelhina ) gebracht.
Het inboeken in Portugal zorgde voor heel wat problemen, stress en boosheid want KLM bleek Jolanda en Harry gewoon uit te hebbeng geboekt dus kon ik ineens even 892 euro per persoon gaan betalen volgens KLM. Het is toch van de zotte of niet dan, al zoveel geld kwijt voor boeken, de bus laten rijden, de dieren die moeten vliegen en de reis was notabene al betaald. Toen na vreselijke boosheid hierover hebben ze prijs ineens verlaagd naar 277 euro per persoon ( slaat al helemaal nergens op toch al ze niet fout zijn geweest ga je ook niet de prijs verlagen ) maar we konden het gaan ophoesten in elk geval. Nou hier horen ze nog wel meer van, zelfs de steward en stewardessen op de vlucht hadden het al meegekregen en waren niet te spreken hierover. Dus die legden ons een beetje in de watten. Zelfs de honden stonden nog eerder bij de gate dan wij er waren en dat is ons nog nooit overkomen.  Want normaal moet je vaak wachten tot je een ons weegt en komen ze 45 minuten later nog eruit. Op soms de meest rare plaatsen. Maar goed KLM hoort nog van ons. Want dit is de zoveelste keer dat ze lopen te kloten met boekingen of boxen.
 
De vlucht was vrij vlug en de dieren hebben het allemaal goed doorstaan. De adoptanten van Yardell and Carlota waren ook op Schiphol aanwezig en vonden het geweldig hun diertje te ontmoeten. Sander en Veronica hebben daar ook 3 hondjes en de boxen opgehaald en een paar naar opvanggezinnen gebracht. Linsela is meegegaan naar Sharon en daar is ze vandaag opgehaald door Marianne die helaas haar lieverd enige weken verloren had ( dat hondje kwam ook van APF ). Zij wilde Linsela graag een kans geven toen ze haar zag en dat is een lieverdje! Dus denk dat Marianne hier echt een schat aan zal hebben.
 
Het was een enerverende reis maar zeker de moeite waard ondanks dat we hadden gehoopt meer te kunnen doen in het nieuwe asiel. We hopen dat het Pravi lukt om dit asiel zo snel mogelijk op te zetten want dat is hard nodig. We gaan natuurlijk helpen waar we kunnen. Maar het is moeilijk in crisis tijd. Dat zie je overal en de dieren zijn daar weer zoals gewoonlijk de dupe van zoals gewoonlijk.
 
Over een paar weken vliegen we weer een paar keer heen om andere geadopteerde hondjes over te halen en nog een paar die open staan voor adoptie.


30 September  2012

Vrijdag hebben we in het oude asiel geholpen van Cacia. We hebben alle honden ontvlooid met een pilletje. Daar zijn heel wat uurtjes in gaan zitten. Want niet elke hond is even gemakkelijk.
Gloria hebben bij de supermarkt 1x in de maand een bijeenkomst om voer in te zamelen en dat is ook gedaan en heeft mooi wat opgebracht aan katten en hondenvoer. Dit voer wordt altijd verdeeld onder 3 asielen hier in de buurt. Geweldig dat ze dit voor elkaar krijgen in dit land! De inzet is groot blijkt wel, alleen de middelen missen vaak.
We zijn aardig geschrokken van de hoeveelheid honden die in de asielen gehouden worden, je kan zien dat door de crisis het uit de hand loopt.
 
Vrijdag is er ook een klein Chihuahua-tje binnen gebracht en die hebben we ook maar meteen ontvlooid en ontwormd en is gevaccineerd. Maar ook gereserveerd. Wat een dropke is dat! Geweldig zo knuffeltje. We hebben haar Chi-Chi genoemd.  Helaas in diezelfde kennel zitten 2 honden die totaal niet geschikt zijn voor adoptie, agressief en ziek en die zullen moeten worden ingeslapen. Dit is geen leven voor ze. De ene leeft in angst, heeft glaucoom aan haar ogen en is agressief en de andere is net vrijdag binnen gebracht omdat hij iemand gebeten had en na testen blijkt idd dat hij je gewoon recht aanvliegt als je hem corrigeert. Dat deed hij dus ook fijn bij mij, gelukkig  op voorbereid en dus niks gebeurd maar helaas voor dit diertje geen kans op adoptie hierdoor maar ook moet hij apart in een hok zitten wat zijn sociale gedrag niet ten goede komt, want ook andere honden vliegt hij aan.
Zo jammer, je weet niet wat het diertje mee heeft gemaakt natuurlijk maar mijn vermoeden is dat hij gewoon mentaal niet in orde is. Want eigenlijk altijd zal een hond juist na correctie op afstand blijven maar deze niet, die dacht totaal niet na en ging er meteen bovenop en goed ook.
 
De Old Lady waar we gisteren mee naar de dierenarts zijn geweest omdat ze epileptische aanvallen had, bleek bij de dierenarts vergevorderde tepelkanker te hebben. Waarschijnlijk zit er een uitzaaiing in haar hersenen dus ook zij zal worden ingeslapen helaas. Het begroot ons zo, want het is zo''n schat en lieverdje die misschien met medicatie nog een aantal maandjes een fijn leven kon hebben. Maar de condities van het asiel laten dit helaas niet toe. Dan is ze beter af door haar haar rust te gunnen.
Zij zou eigenlijk nog een opvanggezin moeten hebben voor een half jaar tot een jaar waar ze nog even verwend zou kunnen worden tot haar tijd er is, want voor de rest doet ze het nog goed ondanks de kanker.
 
De over het hek gegooide katten bij Gloria zijn beide overleden aan FIP en FELP. Eentje heb ik laten inslapen en eentje is uit zichzelf vannacht gestorven. Een derde is ontwormd en krijgt nu elke dag antibiotica en die lijkt op te knappen. Hij komt zelfs iets aan met al het natvoer wat we geven. Hij eet als een dijker. We hopen dus dat hij zich hersteld, want die was ook broodmager. Maar het is afwachten, want als hij ook FIP heeft zal dit tijdelijk zijn. Maar tot nu toe komt hij aan en wast zich weer enz. Dus maar duimen dat het gewoon een infectie was en wormen. Daar is hij nu van af dus nu zien hoe hij zich hersteld.
 
In Albergaria kwamen we hondjes tegen die we jaren geleden ook al tegenkwamen, in elk geval twee zullen we zo snel mogelijk over laten komen op zoek naar een fijn thuis. Fernanda heeft in elk geval al een opvanggezin voor haar wachten en gaat bij Harry in de opvang. En Valente gaan we uit alle macht dierenartsen voor benaderen om te zien of hij in elk geval een nieuwe lens kan krijgen, al is het maar voor 1 oog zodat hij weer kan zien. Want het is bij hem gewoon staar. Op zich vrij makkelijk te verhelpen alleen moeten we zien hoeveel het gaat kosten en dus geen inzamelen.
 
Zaterdag zijn we weer naar het asiel gegaan en hebben geholpen met schoonmaken. De rest van de honden nog ontvlooid, het waren er nog een paar die moesten. Tevens de hele dag achter een pup aangezeten omdat mensen die los hadden gelaten buiten het asiel toen ze hem kwamen ophalen. Maar meteen dit ook tegengehouden want deze pups waren nog helemaal niet aan adoptie toe. Ze hebben en darminfectie en worden dus eerst behandeld deze week, zijn ontwormd en dan krijgen ze een vaccin. Pas dan mogen ze opgehaald worden. Gelukkig begrepen deze mensen het en komen over een week kijken hoe het met beide vergaat. Want na hele stiekelstruiken te hebben weg gekapt door Jan en alleman is de pup gelukkig gevonden en is weer bij zijn broertjes en zusjes.
 
Twee andere zwarte pups worden ook in quarantaine gehouden omdat zij met deze pups in aanraking zijn geweest. En omdat we nog niet goed weten om welke infectie het gaat, worden ze voor de zekerheid allen apart gehouden. Bij deze pups kwamen er ook heel wat wormen los, maar die doen het goed. Hebben gelukkig goede ontlasting. De hokken hebben we helemaal ontsmet en nu even afwachten. Deze 2 zwartjes ( ze lijken op kleine Spanieltjes in black/tan ) zijn door ons gereserveerd en zullen dus als ze oud genoeg zijn overkomen. Prachtige lieve diertjes genaamd: Diona en Kiomi. Als alles over een week goed is zullen ook zij vast gevaccineerd gaan worden.
 
In Albergaria worden 200 honden gedreigd met afmaken omdat er een prive ruzie is ontstaan van mensen en 1 van die mensen schijnt een politieagent te zijn en heeft dus de Gezondheidsorganisatie overtuigd ervan dat dit asiel een gevaar is voor de gezondheid, terwijl het in de middle of nowhere staat.
Mensen zuchttttttttt............ Hoe kan je een ruzie uitspelen over de ruggen van deze arme dieren.
Hoe egoistisch ben je dan. En om zoveel levens opzettelijk te willen beeindigen om je macht uit te oefenen, dat is toch ziek en misselijkmakend of niet dan.


28 September  2012

Gisteren de bus uitgeladen en Gloria kon haar ogen niet geloven en was erg blij met alles.
Die kan weer even vooruit. Er zat veel honden/kattenvoer in de bus, benches, manden, kleding, medische spullen voor de dierenartskamer in het nieuwe asiel, medicatie, vlooien/ontwormingspullen, draagbare stretcher voor noodgevallen of castratie/sterilisatieproject, kattenbakken enz enz.
 
Daarna in het oude asiel van Cacia geweest, maar door de crisis is alles wel achteruit gegaan, want er zitten teveel honden in het asiel. Vele worden gedumpt en de jagers zijn hier op het moment ook erg bezig met het verhangen en doodschieten van honden. Gloria heeft bij haar thuis zelfs al een paar in de opvang omdat de jagers het asiel binnen komen om die honden te halen. En die weigert ze mee te geven. Dus uit voorzorg die honden eruit gehaald omdat ze ook honden durven te stelen.
Laatst had ze ook iemand geweigert om een hond te geven en 3 dagen later is er ingebroken in het asiel en de hond mist.
 
Toen naar het in nieuwe asiel waarvan wij in de veronderstelling waren dat het al aardig op weg was om klaar te zijn. Maar niks is minder waar. De gemeente blijkt alleen de grond te hebben gegeven en voor de rest moeten ze alles zelf ophoesten. Het is een vreselijk plek, want ernaast wordt een dodingsstation gebouwd door de gemeente en voor hun ligt een slachterij ( we hebben met de handen over de oren gelopen daar want die arme dieren schreeuwen alles bij elkaar ). Vreselijk om te horen. En naast hun aan de andere kant wonen zigeuners die niet bekend staan om het humaan behandelen van de dieren. Maarja je hebt geen keuze.
 
Gloria probeert wel ook president te worden van het dodingsstation zodat ze daar geen dieren gaan afmaken.
Het asiel staat alleen nog maar 1 muur van, want geld om mensen te betalen het te bouwen is er niet. Wel heeft ze het voor elkaar gekregen dat 1 man uit Cacia voor 13.000 euro aan kenneldelen heeft geschonken en dakplaten. Dat is natuurlijk geweldig. Ze hebben de bouwmaterialen maar nu het arbeidsloon nog. Helaas dus een stuk minder ver dan verwacht. Het blijkt dat Pravi, waaronder Gloria valt, alles zelf moet bekostigen. Nu zijn ze wel heel hard bezig om steeds spulletjes te verkopen en zo hebben ze in elk geval al een dierenartsenkamertje bijeen gespaard. De inzet is dus helemaal top. Natuurlijk gaan wij proberen om hun nog meer te helpen, dus we zullen spulletjes meenemen die zij hier verkopen voor weinig geld en toevoegen aan de veiling op het internet op Facebook. Die opbrengst gaat dan natuurlijk naar Gloria ipv de bus.
Mensen die haar willen helpen kunnen doneren ovv Gloria Pravi nieuw asiel.
 
Gisteravond ben ik nog met Gloria naar de dierenarts geweest om 1 kat te laten inslapen, dit was hard nodig want hij had FIP en FELP. Vreselijk om te zien maar ze had het geld niet om hem in te laten slapen dus dat heeft APF betaald. De schuld bij de dierenarts is inmiddels behoorlijk opgelopen dus zelfs voor deze noodgevallen is geen geld. Bahhhh.
Dit katje was vorige week op de stoep gedumpt in een doos samen met nog een kat die ook ziek was. Maar omdat hij nog wel at hebben we nog geprobeerd om hem te ondersteunen om te zien of het misschien toch iets anders zou zijn. Maar na een injectie met antibiotica en hem lekker ingestopt te hebben is die alsnog vannacht zoals helaas verwacht overleden. Gelukkig heeft hij nog een vrij redelijke laatste dag gehad want hij heeft heerlijk gesmuld van het zacht voer wat wij meegenomen hadden. Zijn laatste opleving hebben we dus meegemaakt en fijn dat hij nog lekker heeft gegeten en gedronken en daarna in zijn slaap is overleden.
 
Nu lopen er echter nog 2 rond dus ik denk dat we vandaag helaas nog een ritje naar de dierenarts moeten maken.
De kattenpopulatie is vrij heftig hier helaas. Maar ook de vele zieke katten. Door geld gebrek worden ze bijna niet gevaccineerd. Dus ook daar moeten we mee bezig.
 
Vandaag zullen we dan in tegenstelling dat we van plan waren ( het nieuwe asiel verder helpen ) naar het oude asiel gaan, alle honden ontwormen, de vuile klusjes opknappen, hondjes op de foto zetten voor virtuele of gewone adoptie. We zullen alle katten gaan ontwormen en de nodige medische zorg geven en we willen graag even kijken in Albergaria, het project waar we 2 jaar geleden ook 10 dagen aan het werk zijn geweest met een hele groep.
 
Het is vandaag regenachtig dus we hopen dat het niet blijft regenen want dan komen wij als verzopen katten terug hahaaa.
groeten uit een nat Portugal van ons allemaal.
En namens Gloria iedereen ontzettend bedankt voor alle goederen en steun die ze krijgt !!

 

25 September  2012

De bus naar Portugal is vertrokken met alle hulpgoederen. Harry en Jolanda zijn dus onderweg. Er zit veel voer, manden, medicatie ed in dus helemaal top. Bedankt allemaal voor het geweldige inzamelen.

 

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228