Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Alleerst wil ik Klaas en Lisanne bedanken voor hun prettige gezelschap op deze reis. Fijn dat jullie beide mee wilden om deze keer de arc van Noach weer vol mee terug te nemen.
Vond het erg leuk dat jullie mij vergezelden op deze trip. Tevens wil ik Pedro bedanken voor zijn inzet om de bus naar het vliegveld te brengen en ook weer op te halen en in Cacia af te leveren.
Maar ook weer heel hartelijk dank voor jullie gastvrije ontvangst zoals gewoonlijk João en Gloria!!
Schatten van mensen met een groot hart!!

Wat hebben we kunnen bereiken deze keer in Cacia?
Ondanks dat we er maar een paar dagen waren is het erg druk geweest.
We hebben gelukkig toch nog weer een aantal goede dingen kunnen bereiken.

De vorige keer is gebleken dat door geldgebrek de dieren die erg ziek waren of erg leden gewoon niet ingeslapen konden worden door geldgebrek. Wij hebben toen een katje laten inslapen. Helaas ruiken de meeste dierenartsen in Portugal tegenwoordig ook alleen nog maar geld en willen ze zelf een dier wat lijd in nood niet helpen. Daarop is het idee ontstaan om als APF zelf euthanisie middelen in te kopen zodat dit probleem opgelost gaat worden. Echter een dierenarts daarvoor vinden is erg lastig.
Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben is er gelukkig 1 dierenarts bereid om deze middelen tegen inkoopprijs aan ons te verkopen. Het blijft gewoon in haar bezit en zij zal ook de handeling gaan doen. En dit doet ze gratis!!
Andere dierenartsen is mee afgesproken om het tegen gereduceerd tarief te doen. 50% korting.
Hoe raar het ook klinkt, wij vinden dit een hele goede stap, want niks is erger dan een dier te laten lijden door geldgebrek wat niet nodig hoeft te zijn al iedereen een beetje water bij de wijn doet.

Helaas is ook gebleken dat er een oogvirus heerst, waaraan helaas al 3 dieren ten prooi zijn gevallen waaronder het pupje Kiomi. Er wordt nu onderzocht om welk virus het gaat en hier zal een behandeling voor gestart worden. De andere twee slachtoffers zijn 2 kittens van 3 en 4 maanden oud, waarvan helaas al eentje blind is. We hopen dat dit zich nog zal herstellen. De kosten voor de analyse en de behandeling zijn 145 euro, dus hier houden we een inzamelaktie voor. Dit is gelukkig dan eenmalig want als we eenmaal weten welk virus het om gaat kunnen we ze allemaal behandelen. Wilt u helpen hiermee, dan kunt u een donatie doen op GIRO 5070655 ovv oogvirus Cacia.

Helaas waren er ook weer 8 pups binnen gebracht. Die hebben we gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Deze pups zult u later nog op onze website zien verschijnen want die zijn door ons gereserveerd in de hoop hier een fijn thuis voor te vinden. Geweldige lieve schatje die een kans moeten hebben op een fijn leven.


Old Lady waar wij de vorige keer van dachten dat ze niet langer meer had, doet het gelukkig goed op de medicatie voor epilepsie en kan haar leventje nog even verlengen. Al zal dit niet heel veel langer zijn, want de kanker kunnen we helaas niet wegnemen. Maar ze is nog vreselijk attent en loopt nog graag haar rondje door het asiel als ze eruit mag. Wat zou het toch mooi zijn als ze nog een paar maandjes gewoon bij iemand thuis kon zijn ipv in het asiel.Een gesprek gehad met een dierenarts die daar in de omgeving in samenwerking met de Gemeente, de Burgemeester, een aantal non profit organisaties een project wil opzetten om alle dieren in en om Cacia/Aveiro te steriliseren en te castreren. Maar tevens voorlichting wil geven aan de mensen om zo beter om te gaan met hun huisdieren. Zij vroeg mij of APF ook in deze groep plaats wil nemen zodat wij met z''n allen dit doel kunnen bereiken. Daar heb ik JA op gezegd. Dus ze zal nu in overleg met de anderen een datum gaan prikken voor dit overleg en dan kunnen we gaan zien hoe we alles kunnen gaan opzetten. De afspraak is dat er per dag dan ongeveer 15 honden worden geholpen, 5 van het asiel, 5 van straat en 5 van arme particulieren. Zij stellen een kamer beschikbaar ( later zal er nog eentje helemaal speciaal ergens anders worden gebouwd > nieuwe asiel Aveiro is de bedoeling ), wij moeten zorgen dat wij de medicatie/hulpmiddelen en vrijwilligers krijgen en betalen ).
Zij zegt dat zij de dierenartsen wel bij elkaar krijgt om dit te doen. Tevens zullen zij dan de 5 honden die van straat komen opvangen voor 5 dagen omdat ze na de sterilisatie/castratie nog 5 dagen antibiotica moeten hebben. Ze hebben namelijk een pension ernaast. De andere 5 kunnen dan weer terug naar hun baasjes en naar het asiel want die krijgen daar dan wel hun antibiotica. Dus wordt vervolgd.
Door de nabehandeling is het niet mogelijk bijvoorbeeld om een hele week dit te doen omdat ze niet zoveel honden kunnen opvangen en zij liever geen Convenia geven ( langwerkend antibiotica ) ivm resistentie.
Maar een mooie stap hopelijk voor de toekomst.

Tevens zijn we met een hondje naar de dierenarts geweest die een behoorlijk gat in haar zijkant had. Zij is inmiddels omgedoopt tot Lisanne. Klaas zag dit en wees me erop en na beoordeling van de wond moest ze naar de dierenarts toe want ze is waarschijnlijk met haar zij aan een spijker blijven haken en is toen gaan likken. De wond ligt er open en was vrij diep. Ze zit nu 5 dagen bij de dierenarts, de wond wordt eerst gespoeld een paar dagen en daarna zullen ze het gaan dichten en kan ze weer naar het asiel. Een schat van een hondje. Ze zal op de website wel te zien zijn onder virtuele adoptie en hopelijk later ook onder normale adoptie want ze verdiend gewoon een thuis, zo''n schat en zachtaardig hondje is Lisanne.
Een kruising labrador alleen slanker en iets kleiner gebouwd. Dus wordt ook vervolgd.

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228