Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Verslag van Karin van vandaag vanuit Turkije.Eındelıjk even rust en proberen op een turkse pc te werken wat nog nıet echt geweldıg gaat. Meest vreemde tekens komen steeds voorbıj, blıjf aan het corrıgeren haha. Vandaag ıs de dıerenarts geweest, leuke man dıe graag samen wıl werken en overal wel voor open staat. Scheelt als een dıerenartsen jong ıs, ze kennen engels, betere opleıdıng en staan meer open voor het probleem van de zwerfdıeren. ( en zıe ık ook nog eens wat behalve honden en katten hahahah grıjns ) Vandaag meteen even wat honden getest op Leıshmanıa en hartworm en allemaal negatıef dus Yıppıe.
Tevens even een stuk grond met z,n allen schoongemaakt van grınd, zodat de dıeren geen kapotte zooltjes meer hebben, vlıegen en ander gespuıs ook nıet kunnen nestelen. Beter schoon te houden en ook beter te ontsmetten. Ze staan heel open voor alles, ze wıllen graag kennıs op doen en dat ıs mooı. Kennıs delen ıs altıjd goed. Zo kan je van elkaar leren tenslotte, ıs tenslotte zonde als je twee keer het wıel gaat uıtvınden. Vanavond even alle honden en katten ın de buurt van eten voorzıen, dıe hebben de komende week genoeg eten ın elk geval hahaha.


Wel schattıg om te zıen dat steeds meer mensen hıer wat voer en wat restjes buıten zetten voor de zwerfdıeren. Zıe ık weınıg tot nu toe, behalve vrıjwıllıgers dıe het doen dan. Vandaag ook veel dıngen doorgesproken over medısche zorg, hoe te vaccıneren en te ontwormen en wanneer enz.

Een hondje komt voor vırtuele adoptıe, dıe heeft Leısh maar ook tevens tepelkanker ( wel al gesterılıseerd ). Dus daar moeten we geld voor gaan ınzamelen zodat zıj geopereerd kan worden. Ze doet het goed, nog een jonge hond, erg lıef en leuk om te zıen. Ze wıl graag spelen.

Vandaag voor het eerst zoıets raars maar ook prachtıg gezıen, honden met sterretjes ın hun ogen. De dıerenarts wıst ook nıet wat hıj zag en had dat ook nog ooıt gezıen. Wonderbaarlıjk. Het gaat om de pups dıe op de sıte staan zoals Scotty, Denız enz. Om hun lens hebben ze een wıtte ster. Wowwwwww. Heel bıjzonder. Morgen een documentaıre opname, ben benıeuwd. Wordt ook nog een specıaal verhaal maar dat vertel ık morgen wel. lıefs uıt een frıs Turkıje.

Op zaterdag hebben we gekeken bij Serif in zijn dierenkliniek. Een jongeman nog die erg open staat voor alle hulp die wij kunnen bieden en ook in samenwerking met ons Fatma wil helpen waar hij kan. Hij castreerd en steriliseerd ook de straatdieren. Namens APF zijn er nog 2 straathonden gevaccineerd en ontwormd, zij leven in de straat van hem en worden verzorgd door alle mensen die daar een winkeltje hebben. Alleen de straat is zo vreselijk druk, het griezelt je toe als je ze vrij ziet lopen want het zijn zulke schatten! Ongelofelijk dat ze nog zo lief zijn, daaruit blijkt wel hoe de mensen in die straat met deze dieren om gaat.


 
Op de eerste foto staat links Fatma, dan Nesli , dan Sherif and zijn assistente.
Op de tweede foto staan Nesli, Fatma en Fatma''s zus die haar 3 dagen per week helpt met elkaar te praten in het asiel.
3e en 4e foto een overzicht van het prive asieltje. Zoals te zien is, is alles schoon en de kennels zijn ruim opgezet. Echter er zijn in totaal 67 honden ongeveer.
 

 
Helaas is het intervieuw met een dierenorganisatie daar niet doorgegaan, die gepland was voor zaterdag. De man is niet komen opdagen. Het schijnt dat ze in een groep in Turkije hebben die dierenmishandelaars aanpakt. Als zij zien of komen te weten wie een dier ernstig mishandeld heeft gaat deze groep gaat gemaskerd even op visite. En na een pak slaag wordt diegene of in de kennel van het mishandelde dier opgesloten en bellen ze later iemand om dit te vertellen of ze ontkleden die persoon en zetten die naakt in een bos ergens af. Op zich niks mis mee als je ziet hoe sommige mensen de dieren mishandelen. Zo''n groep zou er in Nederland moeten zijn.
Wel jammer dat hij niet is komen opdagen, had graag eens met die persoon willen spreken. Misschien hadden ze eens die burgemeester in Roemenië onder handen kunnen nemen haha.
 
Het was erg mooi om te zien hoe Fatma ondanks de weinige middelen die ze heeft zo ontzettend haar best doet. Ze doet 4 dagen alles alleen. Haar hele huis staat tot beschikking van de dieren. Ze leeft alleen in een kleine keuken zonder cv of kachel, heeft geen tv of wat ook. Alles is zonder enig vorm van luxe, zelfs de wc is een gat in de grond in een soort douche.
Ze is erg leergierig en wil graag kennis opdoen. Lieve mensen met een groot hart en erg gastvrij. Op de foto''s is te zien dat het schoon is, geen 1 hond is ondervoed. op 4 na waren alle honden zo open, vriendelijk, sociaal en lief. De 4 anderen, 2 daarvan waren schuw door vervelende ervaringen en die konden niet meteen herstellen daarvan en 2 hebben vroeger vitamine C tekort gehad waardoor hun voorpootjes scheef zijn gegroeid maar ook zij waren superlief en sociaal. De dieren worden allemaal geknuffeld en krijgen kusjes en de dames gaan er erg liefvol mee om. Erg mooi om te zien.

 


 
Helaas zie je met dezelfde gang een petitie rondgaan op facebook over Turkse mannen die honden en andere dieren verkrachten en mishandelen tot de dood volgt. Walgelijk. Een land wat nog erg achterloopt in dingen al hebben veel mensen hun hart op de goede plek. Ook in de plaats Izmir komen steeds meer mensen tot het besef dat je de dieren moet helpen, dus nu zie je steeds meer plaatsjes met waterbakjes en etensresten staan. Ook mooi om te zien en schijnbaar valt het ook op dat je helpt, want meteen werd al bekend dat er iemand de dieren aan het voer was. Ik zei de gek had een paar zakken met voer gekocht en heb de straatdieren gevoerd. En je zag uit alle hoeken katten en honden komen. Met een klein emmertje steeds op en neer gelopen om de dieren te voeren, ze zullen wel gedacht hebben welke zot loopt wel tig keer de straat op en neer, maarja die zakken waren te zwaar om mee te nemen. Wel grappig dat men het gezien heeft want het leek vrij rustig in de straat.
Zelfs vanaf het balkon en daar kwam ook een kleine verzameling zwerfkatten op af.
 
De 2 honden bij de dierenarts gaan we Serif ( vernoemd naar de dierenarts ) en Fatosja noemen ( vernoemd naar Fatma ( Fatos ) ). Twee erg lieve honden zoals eerder gezegd. Zo super sociaal en lief. Fatosja is een beetje verlegen maar erg lief. Serif is niet verlegen. Wel moeten we ze nog laten wennen om in een huis te zijn want dat kennen ze niet tot nu toe. We hopen dat we hun op die manier in elk geval een thuis kunnen geven later. Want ze zijn zo geweldig lief en aanhankelijk. Zij verdienen een thuis.
Fatosja is het teefje, bruin/wit en Serif is de gele hond.


Ze zijn nu inmiddels zoals gezegd ontwormd en gevaccineerd. Nu eerst nog even trainen, ze gaan binnenkort naar Fatma toe om te wennen aan een woonomgeving.
Beide zijn geholpen door castratie/sterilisatie. Dus wordt vervolgd.
 

 
Ik ben vorige week benaderd door iemand die honden gaat trainen voor gehandicapte mensen, zowel motorisch gehandicapte mensen maar ook mensen met straatvrees ed. Dieren kunnen hier erg bij helpen. Volgende week heb ik een bespreking met deze persoon en dan gaan we in overleg zien hoe we zowel de mens maar ook de dieren kunnen helpen op deze manier. En per toeval kwam ik daar een aantal pups tegen in de juiste leeftijd en ook nog eens het goede ras. Herder met Retriever mixen. Allemaal super sociaal en prachtig om te zien. We zullen dan langzaam beginnen met dit nieuwe project. 1 hondje is niet geschikt omdat zij wat te angstig is, maar daar zal Fatma mee gaan trainen zodat zij zich zal herstellen. Zij kan dan voor gewone adoptie. De anderen zullen gewoon voor adoptie gaan natuurlijk, want er kan maar 1 of 2 honden in dit project per keer terecht.
 


Dit kliniek doet ook reptielen en exotische dieren dus dat is erg leuk. Vorig jaar hebben ze 3 leeuwen gered want die wilden mensen laten inslapen en die zijn naar een speciale opvang gegaan in Turkije en nu waren er 2 kameleonen bij hun in de kliniek die aangetroffen waren op straat en eentje achter het kliniek. Deze leven aldaar, na herstel zullen ze weer worden uitgezet.
 

Ook heb ik Rüken ontmoet, wat een geweldige schat. Ze is aan beide ogen blind en helaas is nu duidelijk geworden dat zij niet operable is. Beide ogen zijn ernstig verwond geweest door toegebracht trauma en helaas is dat niet te herstellen. Maar wat een schat. Ze kan met alles en iedereen, met katten en andere honden. Wat een makkelijke hond, super super lief en sociaal. Een grote knuffelkont. Een hond zonder enige problemen alleen een beetje overgewicht want ze wordt stierlijk verwend. Ook haar oren zijn afgesneden. Hoe kunnen mensen dat toch doen en hoe kan dit meisje nog zo super lief zijn na alles wat ze meegemaakt heeft.
Echt wat een superhond is dit zeg. Ze gaat lekker tegen je aan liggen en op haar rug liggen om te knuffelen. Ze zoekt je echt op en is superblij als ze je hoort aankomen. Wat een prachtige toffe hond! Ik hoop zo dat er mensen met een groot hart zijn die haar een kans geven want dat verdiend ze zeker. Ik kan garanderen dat zij een superhond krijgen met alleen maar liefde liefde liefde. Echt wat een kanjer van een hond is dat!!
 
Een geintje onder de dames, de zus van Fatma heeft ook besloten maar voor adoptie te gaan dus we hebben haar maar vast een halsband en riem gegeven, gechipt en een paspoort gegeven ;-) dus ook klaar voor adoptie! haha. Even ontspannen is ook altijd goed op zo''n reis want je ziet genoeg dus een beetje zelfspot en humor geeft weer balans in alles.
 

Wat mooi was om te zien hier is hoe liefdevol ze omgaan met de dieren. Alle dieren zijn daarom ook heel sociaal en aanhankelijk. Ze krijgen echt liefdevolle aandacht. De dames geven alles wat ze hebben. Hier kan niemand wat van zeggen. Vaak is er met al die goede harten gewoon geen tijd voor en deze dames maken daar tijd voor en dat is ook eens mooi om mee te maken. Ze hebben zelf eigenlijk niks maar geven zoveel net als zoveel anderen. Vind dat dus een groot compliment voor hun. Ontzettend veel waardering voor.
 


 

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228